Consiliul Judeţean Prahova a modificat proiectele pentru şoseaua de centură a oraşului Comarnic şi varianta ocolitoare Azuga – Buşteni, transformând cele două obiective în descărcări ale autostrăzii A3. Aparent neînsemnată, modificarea creşte şansele ca obiectivele de investiţii să obţină finanţare europeană sau guvernamentală.

Conform hotărârilor adoptate marţi, denumirile obiectivelor de investiţii au fost schimbate din “variantă ocolitoare” în “acces rutier complementar descărcare A3”, intenţia fiind ca aceste două obiective să fie finanţate printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Prahova şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Autorităţile prahovene se speră ca proiectele, considerate acum complementare pentru autostrada A3, să primească fonduri europene sau guvernamentale, în baza parteneriatului. “În urma discuţiilor purtate de domnul preşedinte cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai CNAIR, pentru a putea intra pe lista obiectivelor posibil finanţate din bugetul Ministerului sau din fonduri externe aferente Ministerului sau CNAIR-ului, a trebuit să se schimbe acestă denumire, pentru a putea fi eligibile la finanţare din fondurile centrale”, a afirmat Dumitru Tudone, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here