Adrian Rădulescu, fost adjunct al fostului comandant al Poliției Prahova Viorel Dosaru, este trimis în judecată pentru cercetare abuzivă. Nu este, însă, prima dată când ofițerul de poliție este acuzat de acest lucru. Încă din anul 2000, Adrian Rădulescu a fost acuzat de cercetare abuzivă, în speță instigare la mărturie mincinoasă. Acuzațiile au fost formulate printr-o plângere de patronul unei societăți care se ocupa cu recrutări de forță de muncă și matrimoniale, însă, cei care apelau erau taxați la un tarif special.

Foști angajați ai societății au depus reclamații la poliție că firma nu facilita în realitate angajările, iar poliția a deschis o anchetă care i-a fost repartizată polițistului Adrian Rădulescu. În urma cercetărilor, acesta a trimis dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care a dat o rezoluție de neîncepere a urmăririi penale.

Citește și: Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

Pe parcursul cercetărilor, pe data de 10.10.2010, Adrian Rădulescu a audiat mai mulți angajați ai societății, iar la două zile după patronul a depus o plângere împotriva polițistului, acuzându-l de cercetare abuzivă. La plângere, administratorul FEST PROD COM SRL a atașat și trei declarații ale unor angajate audiate de Adrian  Rădulescu, documente în care acestea susțin că au fost forțate de Adrian Rădulescu ce să scrie în timpul audierii.

Patronul firmei spune că Adrian Rădulescu a depășit cadrul legal al atribuțiilor de serviciu, prin mijloace abuzive în sensul amenințărilor cu arestarea, cu scopul de a obține declarații incriminatoare la adresa activității pe care o desfășura.

Patronul mai spune că Adrian Rădulescu a ignorat faptul că în legătură cu sesizările neconfirmate au mai efectuat verificări și alți polițiști superiori în grad de la București și din IPJ Prahova, dar că nu au fost găsite nereguli.

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

„Este cert că în mentalitatea acestui ofițer există doar un interes personal inexplicabil de a crea probe prin modalități abuzive, ceea ce reprezintă un pericol pentru societate și în mod special pentru instituția din care face parte”, scria administratorul în plângere.

Bărbatul mai spune că bănuiește că Adrian Rădulescu a ținut morțiș să-i fabrice un dosar penal pentru a fi văzut mai bine în cadrul structurii de poliție din care făcea parte și, eventual, pentru a fi avansat. Prin urmare, patronul societății a solicitat ca Adrian Rădulescu să fie cercetat și sancționat pentru faptele sale, iar în sprijinul acuzațiilor sale a atașat la plângere și trei declarații ale unor angajate audiate de Rădulescu.

Una din angajate povestește că, în timpul audierii, în momentul în care voia să declare ceva, Adrian Rădulescu țipa la ea: „acum oprește-te că minți”. „Dacă scriam cum voiam eu, dânsul spunea că o să intru rău de tot la fund”, a scris femeia în declarație.

Angajata a declarat că Rădulescu a pus-o să scrie că o colegă de-a ei a fost dată în judecată de către un client, dar că nici măcar nu știa că ar fi fost reclamată.

Citește și: Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

„Tot timpul mă făcea mincinoasă și nu mă lăsa să scriu adevărul. A țipat la mine șo mi-a spus să-mi caut de lucru în altă parte că firma o să dea faliment (o să aibă domnul locotenent grijă).”, mai scrie femeia în declarație, unde scrie și că Rădulescu a făcut remarci jignitoare asupra patronilor firmei.

„Subliniez încă o dată că am fost obligată să copiez cuvânt cu cuvânt declarația lui (…) fiind amenințată cu închisoarea; drăcuită și la un tir de amenințări și injurii chiar și cu pumnul în masă de domnul locotenent Rădulescu Adrian”, a mai scris angajata în declarație.

O altă angajată a societății care a fost audiată de Rădulescu spune că în timpul discuțiilor acesta era nervos că femeia nu voia să scrie ce-i dicta Rădulescu și că atunci când dorea să declare adevărul Rădulescu țipa la ea și-i spunea că mintea. Femeia a declarat că Rădulescu a amenințat-o că dacă nu scrie cum vrea el va face închisoare, obligând-o să mintă că a fost dată în judecată de un client și spunându-i să-și caute de muncă pentru că va avea el grijă ca firma să fie închisă

„Cât am dat declarația domnul locotenent Rădulescu Adrian mă făcea mincinoasă, a țipat la mine și mă punea să scriu numai ceea ce dorea dânsul”, a scris femeia în declarație.

Cdealaltă angajată care a depus reclamații împotriva modului în care a fost audiată de Adrian Rădulescu spune, de asemenea, că polițistul de înfuria de fiecare dată când aceasta încerca să declare adevărul.

Citește și: Nașul Adrian Rădulescu își proteja finul, Gabriel Trifu, patronul VIGAFON?! FOTO-DOCUMENTE

„În momentul în care voiam să declar ceva țipa la mine să nu scriu așa, să pun un „NU” în față la anumite fraze care voia dânsul, că dacă nu fac pușcărie de la 2 la 5 ani pentru mărturie mincinoasă. În situația dată mi-a fost frică deoarece sunt o persoană emotivă, nu am mai fost pusă în asemenea situații și am mai scris neaadevăruri dictate de domnul locotenent Rădulescu Adrian sub presiunea unui ton ridicat și a amenințării cu închisoarea.”

Femeia a declarat că Rădulescu a obligat-o să scrie în declarație că le promitea clienților contracte de muncă, lucru despre care angajata spune că nu era adevărat și că era invenția polițistului.

Vezi mai jos declarațiile de mai sus, documente ce au fost anexate la dosarul 150/P/2014, instrumentat de DNA Ploiești, în care ofițerii Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas au fost trimiși în judecată:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here