Simptomele coronavirusului sunt deja foarte cunoscute în rândul oamenilor. De la tuse seacă, febră, pierderea gustului și a mirosului, până la probleme grave ale respirației. Toate au fost explicate pe larg de medici, încă de la începutul pandemiei.

nsă oamenii de știință trag un semnal de alarmă cu privire la un alt simptom care ar putea indica faptul că o persoană a fost infectată: o ”senzație ciudată” la nivel nazal.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Barcelona, senzația nazală bizară ar putea reprezenta un semn-cheie foarte timpuriu al infecției cu noul SARS CoV-2.

„Prezența acestor simptome nazale și apariția timpurie a acestora ar putea facilita diagnosticul precoce al COVID-19 și eforturile inițiale de distanțare socială”, scriu cercetătorii conduși de Jordi Navarra în studiul publicat în medRxiv.

”Senzație ciudată” la nivelul nasului

În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit simptomele a 35 de pacienți infectați cu Covid-19. Rezultatele au arătat că mai mult de 68% au raportat cel puțin un simptom nazal, inclusiv uscăciune excesivă a mucoasei, și o senzație continuă că nasul curge.

„Grupul clinic a experimentat ”o senzație ciudată” la nivelul nasului ”și o uscăciune nazală excesivă”, scriu cercetătorii în studiu.

Mai mult decât atât, 52% din pacienți au raportat o senzație constantă de durere nazală puternică.

Aceste simptome s-au manifestat în același timp cu cele des întâlnite, precum pierderea mirosului și a gustului și au durat, în medie, 12 zile, scrie standardmedia.co.ke

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here