Persoanele care și-au făcut a doua doză de vaccin în urmă cu mai mult de nouă luni vor trebui să facă și doza booster până la 1 februarie, dată la care expiră certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

“S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a sus Alexandru Rafila la Europa FM.

Potrivit lui Alexandru Rafila, valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a mai precizat Rafila.

Disclaimer:

Ziarul Incomod nu a aplicat în scopul obținerii de fonduri guvernamentale pentru campanii de informare în contextul pandemiei Covid-19 și nici nu a primit fonduri pentru publicarea de știri având ca sursă datele Covid-19 furnizate de autorități.

Ziarul Incomod consideră că accesarea de fonduri guvernamentale destinate campaniilor de informare Covid-19 restrânge libertatea editorială.

Având în vedere aceste aspecte, redactorii Incomod au libertatea de a selecta subiectele considerate a fi de interes general pentru cititori, în scopul informării asupra unor măsuri luate de autorități în contextul pandemiei Covid-19, fără a fi condiționați de accesarea fondurilor guvernamentale alocate campaniilor de informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here