Noul operator de termoficare din Ploieşti avertizează că situaţia CET Brazi, centrala termică de unde se alimentează sistemul centralizat, este disperată. Compania propune închirierea unor cazane mobile, atât pentru a permite alimentarea cu apă caldă după 1 august, când sunt programate să înceapă lucrări la CET, cât şi pentru a asigura necesarul pe timpul iernii. În urma avertismentului, conducerea Primăriei a solicitat investiţii urgente din partea Consiliului Judeţean, proprietarul centralei termice şi a reţelei primare de transport.

Andrei Volosevici: “Nu voi permite ca 130.000 de ploieşteni să rămână fără apă caldă” – VIDEO

Primăria Ploiești a anunţat joi seară că a primit clarificări în ceea ce privești decizia societății Termoficare Prahova SA de întrerupere a furnizării apei calde pentru efectuarea lucrărilor de reparații la CET Brazi. “Am luat act de propunerea societății de a închiria două cazane de apă fiartă pentru a evita sistarea furnizării apei calde în municipiul Ploiești. După cum se știe, aceste lucrări privind repararea CAF 2 şi închirierea celor două CAF-uri de la firma Bosch sunt la rețeaua primară de distribuție, care aparține Consiliului Judeţean Prahova. Voi informa consilierii locali de propunerea venită din partea Termoficare Prahova SA pentru a putea decide care este forma legală prin care se poate implica şi Municipiul Ploiești”, a transmis Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.

Ploieştiul rămâne fără apă caldă în august, pentru lucrări la CET. Anunţul oficial al Termoficare SA

“Totodată, solicit public Consiliului Judeţean Prahova să demareze procedura de închiriere a celor două cazane şi să finanțeze investițiile necesare pentru repunerea în funcțiune, cât mai rapidă, a CAF 2 de la  CET Brazi, având în vedere că acesta este în patrimoniul județului. De asemenea, solicit ADI Termo Prahova să monitorizeze cu foarte mare atenție modul de desfășurare a acestor investiții, pentru a nu exista sincope în furnizarea agentului termic în municipiul Ploieşti. Varianta de întrerupere a furnizării apei calde în Ploieşti este inadmisibilă în secolul XXI”, a mai declarat primarul Andrei Volosevici.

Consiliul Judeţean Prahova se spală pe mâini: “Avem încredere că Andrei Volosevici va rezolva problema termoficării”

Reacţia vine după ce Primăria a primit o notificare din partea operatorului, în care conducerea Termoficare Prahova SA propune închirierea a două cazane mobile Bosch pentru a putea furniza apa caldă şi după 1 august. Mai grav este că, potrivit operatorului, cazanul actual, singurul funcţional, nu va putea asigura necesarul în sezonul rece, nici măcar dacă va fi folosită şi turbina care fusese închiriată de fosta companie de termoficare din Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here