Cezar Stoichiciu, fostul director al Clubului Sportiv Municipal Ploiești, a pierdut, printr-o decizie definitivă, procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Stoichiciu a fost declarat incompatibil de ANI în anul 2016. Nemulțumit de verdict, fostul director al CSM Ploiești a atacat în instanță decizia, dar fără succes.

Potrivit unui comunicat de presă din 2016, al ANI, “Cezar Dan Stoichiciu, funcţionar public în cadrul Poliţiei Locale Ploieşti, judeţul Prahova, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 octombrie 2015 – 18 mai 2016, întrucât a deţinut simultan funcţiile de consilier în cadrul Compartimentului Achiziţii Publice, Contracte – Poliţia Locală Ploieşti şi de inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Cabinet Primar – Primăria Municipiului Ploieşti, încălcând astfel dispoziţiile legale” se arată în documentul citat.

Stoichiciu a atacat decizia ANI la Curtea de Apel Ploiești și ulterior la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Judecătorii Curții Supreme au decis să respingă recursul declarat de Cezar Stoichiciu. Sentința ÎCCJ este definitivă.

Soluția pe scurt:

”Respinge recursul declarat de reclamantul Stoichiciu Cezar Dan împotriva sentinţei nr.3 din 17 ianuarie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 ianuarie 2020”, conform portalului instanțelor de judecată.

Reamintim că Cezar Stoichiciu a fost coordonator al serviciului de achiziții din cadrul Poliției Locale Ploiești, apoi director CSM Ploiești, perioadă în care Clubul Sportiv Municipal a avut mai multe contracte cu societatea Service Team Birotica SRL, controlată de către Cătălin Ioniță (foto dreapta, alături de Cezar Stoichiciu), directorul Rosal Prahova. După ce a plecat de la CSM Ploiești, Cezar Stoichiciu s-a angajat chiar la Rosal.

Cât timp a lucrat la Poliția Locală Ploiești, Stoichiciu a fost subiectul unui scandal ajuns în instanță, după ce a coordonat achiziția unui sistem informatic și a unor stații de emisie-recepție. Stațiile au fost livrate, dar sistemul, calculatorul, nu, așa că achiziția a fost practic inutilă. A fost acuzat penal de abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată (116 acte materiale) și trimis în judecată, dar a scăpat de acuzații după ce instanța a constatat că faptele de care este acuzat s-au prescris. Citește detalii aici!

Prietenia dintre Cezar Stoichiciu și Cătălin Ioniță este de notorietate în Ploiești și, în plus, potrivit unor plângeri și reclamații, cei doi au fost cooptați și “lucrează” împreună cu Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești, pentru fabricarea de dosare penale și compromiterea unor persoane care de-a lungul timpului le-au lezat interesele. Este și cazul jurnaliștilor Incomod, care au fost atacați de Toader prin fabricarea unor plângeri penale cu scopul de a opri dezvăluirile ziarului nostru.

În jocul lui Cristinel Toader, pe lângă Stoichiciu și Ioniță, au intrat și Adrian Rădulescu, ofițer DGA, și Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova. Informațiile apar și într-o sesizare depusă la Parchetul General de către o persoană care susține că s-a încercat cooptarea sa într-un grup infracțional organizat din care fac parte cele cinci persoane menționate anterior. Mai multe detalii și informații despre modul de acționare al grupării puteți citi aici: Mărturii incredibile: cum se fabrică dosare și denunțuri mincinoase de către membrii unui grup infracțional din Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here