Cezar Stoichiciu nu mai are voie să ocupe funcții publice timp de trei ani, după ce Agenția Națională pentru Integritate l-a găsit în stare de incompatibilitate, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv recursul făcut de Stoichiciu la această decizie.

Potrivit unui comunicat de presă din 2016, al ANI, “Cezar Dan Stoichiciu, funcţionar public în cadrul Poliţiei Locale Ploieşti, judeţul Prahova, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 octombrie 2015 – 18 mai 2016, întrucât a deţinut simultan funcţiile de consilier în cadrul Compartimentului Achiziţii Publice, Contracte – Poliţia Locală Ploieşti şi de inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Cabinet Primar – Primăria Municipiului Ploieşti, încălcând astfel dispoziţiile legale”. Nemulțumit de verdict, fostul director al CSM Ploiești a atacat în instanță decizia, dar fără succes, pierzând definitiv procesul cu ANI la Curtea Supremă.

Click pentru a mări imaginea

Ca urmare a deciziei instanței, ANI a emis o adresă în care specifică faptul că Cezar Stoichiciu nu mai are voie să ocupe funcții publice timp de trei ani (foto dreapta).

Potrivit documentului, dacă Cezar Stoichiciu ar mai ocupa o funcție publică în prezent, ar trebui destituit din funcție. Cum nu este cazul, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, Stoichiciu este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică.

Reamintim că Cezar Stoichiciu a fost coordonator al serviciului de achiziții din cadrul Poliției Locale Ploiești, apoi consilier personal al primarului Adrian Dobre, care l-a detașat în funcția de director CSM Ploiești.

Mai multe detalii despre Cezar Stoichiciu puteți citi aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here