Polițiștii au executat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii delictelor silvice pe raza localităților Cărbunești, Sângeru, Ceptura, Vadu Săpat, Fântânele, Bărcănești și Albești-Paleologu.

Alături de polițiștii de ordine publică, la acţiune au participat specialiști ai Gărzii Forestiere Ploiești, ai Direcţiei Silvice Prahova și de la Garda Naţională de Mediu, precum și militari jandarmi din cadrul I.J.J. Prahova.

Au fost efectuate atât activităţi de verificare a transportului de material lemnos pe raza primelor cinci localități, cât și de verificare a doi agenți economici care comercializează cherestea pe raza comunelor Bărcănești și Albești-Paleologu. Astfel, au fost controlate patru transporturi de material lemnos și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate la sediul unei societăți comerciale din Bărcănești, s-a constatat că, începând cu luna martie a anului trecut, societatea nu ar fi respectat prevederile legale în ceea ce privește completarea avizelor de însoțire emise. De asemenea, polițiștii au mai constatat că persoana juridică, în calitate de destinatar al cantității de 178 m.c. masă lemnoasă (cherestea), nu a respectat obligația de a verifica veridicitatea codului unic generat de aplicația utilizată potrivit prevederilor legale.

Astfel, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei și, totodată a fost luată măsura confiscării valorice a cantității de 178 m.c. cherestea, în valoare de 95.586 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here