fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

Cinci secții ale Spitalului Județean de Urgență Ploiești, închise din cauza focarelor de coronavirus din rândul personalului

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Situația este dramatică la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde cinci secții sunt închise din cauza focarelor de coronavirus din rândul personalului. Numărul mare de medici și asistente infectați cu noul virus face ca mai multe secții ale spitalului să nu aibă personal suficient pentru a-și desfășura activitatea, astfel că au fost închise secțiile de interne 1, ortopedie, chirurgie 1, gastroenterologie și nefrologie, spun surse oficiale.

Una dintre cele mai problematice situații este pe secția de interne 1, care este închisă de aproximativ două săptămâni, după ce un singur medic a ieșit negativ la testul de coronavirus, restul fiind testați pozitiv. În aceste condiţii, nu se poate asigura linia de gardă, iar bolnavii internaţi sunt la secţia interne 2, care funcţionează într-o clădire situată în altă parte a oraşului. Problema este că secția interne 2, fiind în altă clădire, nu are aceleași dotări, iar bolnavii nu pot avea parte de investigațiile și tratamentele de care ar fi beneficiat pe secția 1, din clădirea centrală.

- Reclamă -

Probleme mari sunt și la terapie intensivă. Deși aici este nevoie de minim cinci medici pentru acoperirea gărzilor, la ora actuală la linia de gardă pentru bolnavii de COVID 19 lucrează doar doi medici rezidenți, detașați recent.

Nici la Unitatea de Primiri Urgențe nu este personal suficient, după ce parte din cadrele medicale de aici au fost detașate la unitatea de terapie intensivă mobilă și la izolatorul destinat pacienților suspecți de coronavirus care așteaptă rezultatele testelor. Numărul de teste fiind mare, însă, face ca oamenii să aștepte zile întregi rezultatele la izolator.

Totodată, 20 de cadre medicale de la Chirurgie 1 și cinci de la Gastroenterologie au fost testate pozitiv. În plus, și la Ortopedie și Nefrologie au fost identificate focare în rândul angajaților, astfel că toate internările pe aceste secții au fost sistate.

- Reclamă -

Din cauza numărului mare de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, Spitalul Județean de Urgență Ploiești funcționează în stare de avarie. Medicii, asistentele și infirmierele rămase nu pot face față numărului mare de pacienți și gărzilor necesare, astfel că cinci secții ale spitalului sunt la ora actuală închise.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

4 COMENTARII

  1. La Chirurgie I s-a operat in neștire săptămânile trecute,când nu mai era starea de alertă, nelundu-se nici o măsura de prevenire covid’19 (testarea pacienților înainte de internare)-consecință focarul în secție.Vinovați:Manager,Director Medical,Serviciul SPIAAM,șeful secției.

  2. Aceasta situație este din cauza neprofesionalismului,indiferenta,nestiinta,delasarea,impertinenta si tupeului de a minții continuu despre focarele din SJUP,a managementului SJUP(Manager interimar de 2 ani -păpușarul preș.CJ Toader si al uni consilier Tom-Clima,Directorului Medical,Serviciului de amatori epidemiologi SPIAAM(majoritatea transferați de la DSP Prahova),șefii de secții lamentabili profesional). Rezultatul SJUP pus la pământ de covid’19.Păcat de doctorii si personalul medical, muncitori ,buni profesioniști din spital
    Apropo știți ca Managerul a solicitat concediu de odihna pentru ca e surmenat și extenuat.CE TUPEU

  3. Oare cineva din Ministerul Sănătății, DSP Prahova va pune niște întrebări conducerii SJUP?Oare nu credeți domnilor ca ajunge cu neprofesionalismul ,indiferenta,lipsa de discernământ, tupeul,Managerului și alcolitiilor săi care cred că spitalul este feuda lor?Chiar trebuie noi,salariați, pacienți, aparținători sa fim tratați ca pe niște animale?Aștept comentariile dumneavoastră!

  4. Colapsul SJUP se apropie grație conducerii Manageriale în frunte cu incapabilul,neprofesionistul,inegalabilul economist Manager interimar Nicolescu M.La mai mare!Apropo ,infioratoare fotografiile cu pacienții suspecți de covid’19 la ambulatoriul SJUP.A aparut pe toate posturile TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut