fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Cine a câștigat alegerile la Ciorani și la Boldești Scăieni, unde ieri s-au deschis dosare penale pentru incidente electorale

Citește Și

- Reclamă -

Atât în Ciorani, cât și în Boldești Scăieni, au fost incidente electorale duminică, în timpul votării, care s-au lăsat cu dosare penale.

La Boldești Scăieni, reprezentanții mai multor partide au acuzat că în clădirea dispensarului, aflat în imediata apropiere a unei secții de votare, se află o geantă cu ”o sumă impresionantă de bani”, din care sunt mituiți alegătorii să voteze în favoarea PNL.

Totodată, aceștia au susținut că un consilier județean PNL era cel care împărțea mita, dar acesta fugise și încuiase banii în clădirea respectivă.

- Reclamă -

A fost chemată Poliția, iar partidele au anunțat că oamenii legii au găsit geanta cu bani în clădire.

Poliția a anunțat că face cercetări și că a deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Vezi aici imagini de la scandalul de la Boldești Scăieni

- Reclamă -

Datele centralizate până la acest moment arată că PNL a câștigat alegerile locale la Boldești Scăieni. Candidatul PNL Florin Dincă a obținut 49,34% dintre voturi. Dincă este la ora actuală viceprimar al orașului Boldești Scăieni, iar primarul în funcție, Bucuroiu Constantin (PSD), a candidat pentru un nou mandat, dar a obținut doar 22,59% dintre voturi.

Dosar pentru falsificarea evidențelor electorale la Ciorani

La Ciorani s-a repetat istoria la alegerile de duminică. Poliția a mers la o secție din comună, alături de un procuror, după ce un apel la 112 în miezul zilei anunța că președinta secției pusese membrii să semneze ”în alb” procesul verbal de centralizare a voturilor.

Reamintim că, potrivit procurorilor, același lucru s-a întâmplat și la alegerile din 2020, fapt concretizat într-un dosar penal în care primarul Marin Voicu a fost arestat preventiv pentru fraudarea alegerilor.

În urma cercetărilor efectuate duminică la secția din Ciorani, poliția a deschis dosar penal pentru falsificarea documentelor și evidențelor electorale.

- Reclamă -

Chiar și așa, alegerile au fost câștigate tot de actualul primar, Marin Voicu (PSD), care a obținut 46,2% dintre voturi. Principalul său contracandidat, Daniel Oprea (Forța Dreptei), a obținut 34,11 % dintre voturi, potrivit datelor centralizate până la acest moment.

VIDEO Tentativă de fraudare a alegerilor la Ciorani. Polițiștii și un procuror sunt la fața locului

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...