fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

Cine blochează transferul cazanului 5? Scandal între Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean

Citește Și

- Reclamă -
În timp ce Ploieştiul a trecut printr-o criză de aproape 24 de ore a alimentării cu agent termic, din cauza unei avarii majore în CET, Consiliul Judeţean acuză Primăria că a tergiversat preluarea cazanului 5, care ar fi putut fi pus în funcţiune cât timp se lucra la CAF 2. Primarul Volosevici reacţionează, acuzând reprezentanţii CJ că n-au avut toate documentele pregătite.

Scandalul a fost declanşat de declaraţiile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, care a spus că administraţia locală a tergiversat preluarea grupului energetic 5, care e funcţional de aproximativ o săptămână. Reprezentantul CJ susţine că acesta putea fi preluat şi pus în funcţiune independent de grupul 6, la care lucrările s-au finalizat ceva mai târziu.

„am vrut încă de vinerea trecută să predăm Cazanul 5, însă la acea dată reprezentanții Primăriei Ploiești au condiționat preluare lui de predarea împreună cu Cazanul 6. Au spus că există o secțiune comună între cele două cazane și că doar așa comisia va accepta preluarea. Aceste cazane sunt funcționale şi pot funcţiona independent. Consiliul Judeţean a alocat fondurile necesare, am reparat și ISCIR-izat cele două echipamente, însă Primăria Ploiești a tergiversat preluarea lor. Joi, la şedinţa de cedare/preluare, comisia Primăriei a refuzat semnarea. De ce, nu știu să spun. Probabil o fi vorba de un consum mai mare de gaze”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

- Reclamă -
„Politrucii de la CJ ar trebui să-şi facă treaba şi să vorbească mai puţin”

Primarul Andrei Volosevici a răspuns vineri, într-o conferinţă de presă la care a participat alături de funcţionara din Direcţia Juridică a Primăriei care conduce comisia de preluare, Andreea Cristea. Cei doi au argumentat că reprezentanţii comisiei de predare de la CJ au venit cu temele nefăcute.

„Nu am tergiversat cu nimic, nu s-a întârziat cu nimic. Nu sunt unii în stare de la Consiliul Judeţean, politrucii de pe acolo, să-şi facă treaba. Trebuie să înţelegem că nu există niciun impediment care să fie creat de către executivul Ploieştean, ba din contră, comisia şi-a făcut treaba impecabil, poate că alţii ar trebui să-şi facă treaba bine şi să vorbească mai puţin şi doar în cunoştinţă de cauză”, a afirmat primarul Andrei Volosevici.

Când se reia furnizarea căldurii la Ploiești, după avaira de joi noapte. Anunțul primarului Andrei Volosevici

- Reclamă -

„Ieri ne-am întâlnit cu comisia de predare de la Judeţ, ca să preluăm cazanul 5, turbina 5, cazanul 6 şi turbina 6. Pentru a le putea prelua era nevoie să ne arate procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrăriilor pentru fiecare în parte şi ISCIR-izarea. Dintre toate documentele au venit doar cu ISCIR-izarea pe cazanul 5. Iniţial, când am cerut procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, mi s-a spus că pe cazanul 6 încă nu s-au terminat lucrările, iar pentru cazanul 5 că nu există acest proces-verbal, pentru că nu s-au făcut lucrări de reparaţii, ci doar o expertizare. După 10 minute ni s-a spus că, de fapt, ar exista şi un proces-verbal de recepţie, dar că este undeva într-un birou, sub cheie, după care ni s-a spus că vine un coleg cu el, după care ni s-a spus că l-au sunat pe acel coleg să nu mai vină, dar că ne va fi transmis. Astăzi am aflat că la ora 14.00 s-ar întâlni comisia de recepţie ca să semneze recepţionarea lucrărilor, încă nu ştim dacă la ambele cazane sau doar la cazanul 5. Spre finalul discuţiei ni s-a spus că de fapt s-ar fi terminat şi lucrările la cazanul 6. Eu n-am auzit decât minciuni, noi eram pregătiţi cu toate actele să semnăm procesul-verbal de preluare şi nu s-a putut pentru că Judeţul nu a avut toate documentaţia necesară”, a afirmat Andreea Cristea, membră în comisia municipală de preluare a bunurilor aferente termocentralei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut