Din când în când trec pe la ședințele Consiliului Local Ploiești pentru a vedea rezultatul (adică votul) discuțiilor dintre partide. Poate aveți impresia că domnii și doamnele din Consiliul Local stau toată ziua și rumegă la proiecte benefice orașului sau ploieștenilor. Nimic mai fals. Multe decizii și implicit voturi se iau la partid, înaintea ședințelor. În multe cazuri este vorba de trafic de influență dar acest lucru este trecut cu vederea de autoritățile competente să soluționeze astfel de chestiuni.

Pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Nu mă refer la actualii consilieri locali, ceea ce am scris eu mai sus este o chestiune moștenită și asumată de liderii partidelor politice și implicit de consilierii locali. Nu are rost să enumăr acum cazurile cu voturi dubioase, aș scrie până diseară, mă rezum la un singur exemplu, recent. Mă refer la bugetul de curățenie. După ce PSD a stabilit o sumă care urma să fie votată în Consiliul Local, PNL o altă sumă, a venit ALDE prin Toma Pințoiu care a cerut o mărire a acelei sume. Și aproape toți consilierii locali PSD și PNL au votat cum a cerut ALDE, contrar a ceea ce stabiliseră anterior.

Deci? Și că tot veni vorba de ALDE Prahova, aș ruga respectuos un polițist sau un procuror curajos să investigheze următoarea situație de fapt din interiorul ALDE: mai multe persoane îmi transmit că domnul Toma Pințoiu, vicepreședinte ALDE Prahova și consilier județean susține că lunar, un coleg de-al meu vine să ridice un plic cu bani și anume o șpagă pentru mine. Totodată, în cazul în care nu vrea nimeni să investigheze îl rog pe domnul Pințoiu să se adreseze imediat instituțiilor abilitate pentru ca atât eu cât și colegul cărăuș de șpagă să răspundem pentru presupusele fapte. Mulțumesc pentru atenție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here