Sursă foto Facebook

Un angajat al Societății de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești este acuzat de luare de mită, după ce a fost surprins de un jandarm când primea “o atenție” de 100 lei de la un șofer, pentru a-i debloca acestuia roțile mașinii parcate pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități. Jandarmul a apelat linia de urgență pentru sesizarea faptelor de corupție și s-a asigurat că atât inspectorul SGU, cât și șoferul, nu părăsesc locul faptei până la sosirea organelor de control.

Întregul film al evenimentului îl puteți citi aici!

Ziarul Incomod a aflat, în exclusivitate, cine este angajatul SGU care, de altfel, mai are o condamnare din anul 2014, dată de Curtea de Apel Ploiești. La momentul respectiv, bărbatul a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 3 luni cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu termen de încercare de 3 ani și 3 luni.

Este vorba de Gabriel Voicea, în vârstă de 47 de ani, care în trecut a fost șofer în cadrul Compartimentului Blocări din SGU Ploiești. Ulterior, a avut un proces în urma unei abateri rutiere, același în care a primit și condamnarea din 2014, în urma căruia nu a mai avut voie să conducă autoturisme pe drumurile publice. De atunci, Voicea a rămas angajat SGU în cadrul Compartimentului Blocări, dar în loc să fie șofer, a fost mutat inspector.

Acum, fiind vizat de ancheta Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Gabriel Voicea este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În paralel, șoferul, care a încercat să-l mituiască cu suma de 100 lei, este de asemenea cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a celor doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here