Un bărbat din orașul prahovean Mizil a fost arestat preventiv de Tribunalul Prahova, fiind acuzat de trafic de minori, trafic de persoane și violență în familie. Traficantul a fost săltat miercuri de acasă de mascați, în urma unor percheziții coordonate de DIICOT Ploiești.

Deși la audieri au fost aduse patru persoane, doar una a fost arestată preventive pentru 30 de zile. Este vorba despre ZAHANAGIU MARIUS CIPRIAN. Bărbatul este acuzat de trafic de minori, trafic de persoane și violență în familie. Victima bărbatului  este chiar iubita sa, o fată minoră pe care o trimitea să întrețină relații sexuale cu alți bărbați din Mizil, contra unor sume de bani, potrivit unor surse apropiate de anchetă. Aceleași surse au precizat că minora era forțată uneori să iasă chiar la drumul mare pentru a atrage clienți.

Tribunaul Prahova a dispus în cursul zilei de 19 mai arestarea preventivă a bărbatului:

”admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, în dosar de urmărire penală nr. 276/D/P/2017 şi în consecinţă: dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.05.2020 şi până la data de 17.06.2020 inclusiv, a inculpatului : Zahanagiu Marius Ciprian, pentru infracţiunile de: – trafic de minori, prev. şi ped. de art. 211 alin. (1) şi alin. (2) lit. „a” şi „d” C. pen. (persoană vătămată F. F.), – trafic de persoane, prev. şi ped. de art. 210 alin. (1) lit. „a” şi „d” C. pen. (persoană vătămată F. F.) şi – violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 199 C. pen. rap. la art. 193 alin. (2) C. pen. (persoană vătămată F. F.), cu aplic. art. 38 alin. (1) C. pen. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 3 Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Cercetată şi pronunţată în Camera de Consiliu astăzi, 19.05.2020, ora 12,55”, conform portalului instanțelor de judecată.
Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Presă al Poliției Prahova ”pentru probarea faptelor ilicite, la data de 18 mai 2020, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a efectuat, pe raza oraşului Mizil, judeţul Prahova, trei percheziţii domiciliare.  (…) din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2016, până în prezent, acestea ar fi recrutat, transportat şi adăpostit, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituţiei, pe raza judeţului Prahova, mai multe tinere, printre care şi o minoră, preluând sumele de bani obţinute de victime în acest mod”, se arată în comunicatul citat.

Decizia de arestarea preventivă a Tribunalului Prahova nu este definitivă, dar este executorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here