Mihai Militaru este bărbatul care în seara de 19 februarie a fugit de la locul accidentului după ce a ucis un pieton. Accidentul a avut loc pe DN1, în dreptul localității Puchenii Mari.

Potrivit Biroului de Presă al Poliției Prahova, accident a avut loc pe DN1, la km 45+500 metri, pe sensul de mers către Ploiești. În eveniment a fost implicat un autoturism al cărui conducător nu se mai afla la fața locului și un pieton (bărbat) de aproximativ 70 de ani. Victima a fost trasportată la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a supraviețuit.

Șoferul a fost depistat de către polițiști puțin timp după producerea accidentului mortal.  Are 31  de ani, iar despre el poliție spune că nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost reținut pentru24 de ore și ulterior arestat.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În temeiul art. 226 C.proc.pen. raportat la art. 223 alin. 1 din C. proc. pen raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) C.proc.pen. şi art. 203 alin. 3 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului Militaru Mihai, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 21.02.2021 şi până la data de 22.03.2021, inclusiv. În temeiul art. 230 alin. 1 C.proc.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Militaru Mihai. Potrivit art. 228 alin. 2 C.proc.pen., aduce la cunoştinţa inculpatului drepturile prevăzute la art. 83 Cod procedură penală, dreptul prevăzut la art. 210 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, precum şi dreptul de acces la asistenţă medicală de urgenţă, dreptul de a contesta măsura şi dreptul de a solicita revocarea sau înlocuirea arestării cu o altă măsură preventivă. Se comunică măsurile inculpatului, Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi locului de deţinere- Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Prahova. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 21.02.2021, ora 16:20.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  11/2021  21.02.2021”, conform portalului instanțelor de judecată

Este acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here