Constituirea unui grup infracțional organizat format din ofițerii Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas este una din infracțiunile pe care procurorii DNA serviciul teritorial Ploiești le cercetează. Anchetatorii au arătat că aceștia acționau la serviciu și în interes personal, constituind dosare penale unor afaceriști pentru a avantaja alte afaceri unde aveau interese și protejându-și apropiații. La perchezițiile pe care procurorii le-au efectuat la domiciliile celor trei ofițeri și în birourile lor au fost găsite sute de documente, de la înscrisuri de mână și documente interne, la fișe de la Evidența Persoanelor. În multe cazuri, vorbim despre documente clasificate sau secrete de stat care au fost accesate din baza de date a MAI, printate, multiplicate și scoase în afara unității, lucru care reprezintă o infracțiune. Documentele făceau referire la politicieni, polițiști, afaceriști, interlopi. Pe scurt, oricine putea intra în vizorul celor trei polițiști care adunau informații din toate mediile. Este și cazul fostului șef al Serviciului Român de Informații Prahova, Marin Constantin. Anchetatorii au găsit la percheziții un raport în care Marin Constantin era acuzat de ilegalități.

În raport se vorbește despre un teren de 4.000 mp pe care Marin Constantin l-ar fi achiziționat la începutul anului 2000 în cartierul Albert, de la Stroescu Claudiu, patronul hotelului-restaurant Albert. Raportul spune că există indicii că de fapt terenul i-a fost oferit lui Marin Constantin de către un politician, care l-a și ajutat să acceadă în funcția de șef SRI Prahova și i-a devenit protector.

Raportul spune că tot în anul 2000 Marin Constantin a început să folosească terenul, însă, în mod ilegal, după ce s-ar fi asociat cu interlopul Mihai Denis, zis Pictoru, pentru un proiect imobiliar, afacere finalizată în 2012 când a fost gata construcția unui imobil rezidențial tip duplex, afacere unde Marin Constantin ar fi venit cu terenul, iar interlopul cu restul factorilor de producție. Pentru ca investiția să fie garantată, raportul mai spune că Marin Constantin i-a înstrăinat lui Mihai Denis o parte din teren, prin act notarial. Raportul găsit de anchetatori mai spune că investiția a fost făcută “la negru”, fără plata taxelor și impozitelor.

În același document scrie că unul din duplexuri a fost vândut unui oftalmolog, iar că de cel de-al doilea s-a arătat interesat un fost polițist, însă, Marin Constantin nu ar fi fost de acord cu cea din urmă tranzacție. Ca urmare, Mihai Denis ar fi început să facă presiuni asupra fostului șef SRI Prahova, iar în final Marin i-a cedat o mașină Pictorului.

Cât despre banii proveniți din prima rezidență, raportul spune că au fost folosiți pentru edificarea unui imobil pe strada Buna Vestire, unde apare ca proprietar Mihai Denis. Mai este stipulat că la jumătatea anului 2013 Marin și-a scos toate proprietățile imobiliare la vânzare, anunțurile fiind postate pe site-ul lui Mihai Denis de imobiliare, care lăsase ca numere de contact telefonul său de serviciu de la SRI și numărul soției. În raport este amintit că la acel moment, în paralel, fostul senator Daniel Savu făcea demersuri în Parlament pentru a fi verificate sursele de venituri ale lui Marin Constantin.

Vezi mai jos raportul integral care îl vizează pe fostul șef al SRI Prahova, găsit la perchezițiile efectuate la cei trei polițiști. Facem precizarea că documentele sunt anexate la dosarul 150/P/2014 al DNA Ploiești în care cei trei ofițeri Saghel, Rădulescu și Ispas au fost trimiși în judecată:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here