Profilul expus mediului politic administrativ și de afaceri chiar de subiectul acestui articol este tânăr IT-st, ofițer SRI, milionar în euro, principalul hobby fiind managementul firmei Rosal, serviciu pe care îl face din pasiune, fiind rugat de patronii acestei societăți să se ocupe de afacerile din Prahova. ”Am cumpărat o casă de la kilometrul 6 din Ploiești”, este fraza auzită de apropiații acestui personaj deosebit de interesant.
În realitate, conform documentării reporterilor publicației republikanews.ro, ”noul milionar” este un personaj total diferit față de propria-i descriere.

Republikanews.ro a publicat astăzi un amplu material despre Cătălin Ioniță, directorul Rosal, acest autointitulat ”nou milionar de la Ploiești”, care este doar un produs al vremurilor tulburi prin care a trecut județul Prahova în perioada avalanșei de dosare instrumentate de DNA Prahova. Dacă până atunci Ioniță se rezuma doar la a se lăuda cu numele unor parlamentari prahoveni cunoscuți, în anii 2016-2017 diferite voci din mediul de afaceri prahovean susțin că acesta se lăuda cu o relație specială cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și cu legitimația de la SRI, în realitate o legitimație a unei asociații a rezerviștilor SRI, obținută de Ioniță în mod dubios.

Însă aceste aspecte nu fac obiectul investigației, documentările pornind de la informațiile potrivit cărora acest personaj a prejudiciat bani publici de la instituții.

Directorul Rosal Ploiești, Cătălin Ioniță, a înființat o societate comercială ”tip căpușă”, cu obiect de activitate comerț calculatoare, echipamente periferice și software, pentru ca prin prisma funcției deținute să obțină și contracte pe bani publici. Societatea ServiceTeam Birotica SRL a fost înființată în februarie 2016 de Cătălin Ioniță, în acte fiind trecut administrator și asociat un anume Florin Drăguș, care în prezent lucrează la Rosal. Surse din Rosal au precizat că toți lucrătorii ServiceTeam Birotica au fost angajați ulterior de Cătălin Ioniță la Rosal, pentru a scădea astfel cheltuielile societății.

Revenind la această societate, din februarie 2016 și până la sfârșitul lui 2017 a avut contracte cu câteva instituții publice în valoare totală de 302.361 lei, adică aproape 70.000 de euro.

O altă informație demnă de a fi scoasă la lumină despre Cătălin Ioniță este aceea că a sesizat verbal un procuror DNA Ploiești, care la rândul său s-a autosesizat după ce a aflat o poveste potrivit căreia un funcționar public urma să plătească printr-o terță persoană o presupusă mită primarului Ploieștiului, Adrian Dobre. Dosarul a fost declinat de DNA Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, iar cazul este acum în instanța de judecată, primarul Adrian Dobre fiind martor.

O coincidență stranie, potrivit informațiilor potrivit cărora directorul Rosal se laudă că ”a cumpărat” și primari din Prahova pentru a umfla facturile Rosal, o reprezintă contractul dintre ServiceTeam Birotica și Primăria Urlați. Marian Machițescu, primarul orașului Urlați este și vicepreședintele ADI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) care se ocupă de proiectul Managementul Deşeurilor Prahova unde Rosal asigură salubrizarea în două sectoare din judeţ, totalizând 36 de localităţi. Primăria condusă de Machițescu a semnat două contracte cu ServiceTeam Birotica a lui Ioniță de la Rosal, ambele pe o perioadă de 7 luni, astfel: 430 lei +TVA/ lună reparații calculatoare și 290 lei +TVA/ lună contract reparații. Totuși, plățile făcute de către Primărie depășesc valoarea contractelor, suma fiind de 13.887 lei. Și Spitalul din Urlați a încheiat un contract cu ServiceTeam Birotica, doar pe o lună de zile, valoarea fiind de 300 lei.

Documente Spitalul Urlați

Documente Primăria Urlați

Tot la capitolul coincidențe sunt și contractele dintre ServiceTeam Birotica și mai multe instituții din Ploiești, subordonate municipalității. De altfel, și primăria Ploiești a încheiat un contract de service cu societatea în cauză, ce-i drept pe o sumă modică, de 554 lei.

În timpul documentării, reporterii republikanews.ro au discutat și cu persoane din anturajul directorului Rosal. Acestea au confirmat multe informații care nu pot fi dovedite momentan și prin documente. Sursele au spus că l-au auzit lăudându-se că are relații în interiorul SIPI Prahova, cu un anume Andrei Ștefan, șef Birou SIPI, la DNA Ploiești și București, și folosindu-se de aceste “relații” obține contracte sau alte favoruri. În plus, anumite surse spun că l-au auzit inclusiv spunând că este maior la Serviciul Român de Informații. Surse din Partidul Național Liberal susțin inclusiv că acest director se laudă frecvent că i-a dat mită primarului Adrian Dobre, plătindu-i nunta cu 200.000 euro.

Astfel, oamenii spun că acesta se laudă prin primărie că are influență asupra primarului Adrian Dobre, dar și asupra city-managerului Teodora Marin și consilierului primarului Eugen Prună, cu care ar fi în relații foarte bune.

În plus, un ploieștean a declarat că urmează să-i facă plângere penală acestui director pentru înșelăciune, după ce l-a păcălit cu o sumă de bani prin intermediul unei firme pe care o controla printr-un interpus. Plângerea penală va fi depusă curând, întrucât Ioniță a refuzat să dea curs invitațiilor la mediere făcute de avocatul ploieșteanului înșelat de directorul Rosal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here