Foto: AGERPRES

Paul Stănescu este numele cel mai vehiculat pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării. Stănescu, șeful PSD Olt, este unul dintre baronii PSD cu mare influență în partid, scrie hotnews.ro. A fost președintele CJ Olt timp de 8 ani, iar din 2016 e senator. El și-a impus și fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stănescu fiind deputat, iar soția sa a ajuns din profesor la Școala generală Vișina consilier la Ministerul Educației.

Familia Stănescu e reprezentată la nivel politic și de tatăl celor doi frați parlamentari, care a fost primar PSD în comuna Vișina până la 75 de ani.

Paul Stănescu e considerat unul dintre cei mai duri baroni din PSD, cu o influență majoră la nivel central. El l-a ajutat pe Liviu Dragnea, alături de alți lideri PSD din sud, să preia șefia partidului. Între timp însă, relațiile Stănescu – Dragnea s-au răcit în ultimele luni, potrivit mai multor surse din partid.

Aceleași surse spun că Paul Stănescu conduce de facto județul Olt, deși acum este doar senator. De altfel, județul Olt a primit în această vară cei mai mulți bani de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală (faza 2).

Paul Stănescu a fost timp de 8 ani președintele CJ Olt, anterior fiind directorul firmei de mecanizare în agricultură Agromec Vișina (1992-2008), director I.A.S Studina (1988-1991) și directorul Fabricii de conserve Caracal (1982-1987). El a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova (1982).

El a intrat în PSD în 2003. Adevărul scrie că în 2010 l-a învins la alegerile interne din PSD Olt chiar pe Ion Toma, cel care îl adusese în partid.

Stănescu a fost vizat și de o plângere penală a Curții de Conturi pentru o presupusă finanțare ilegală a echipei de fotbal FC Olt Slatina din banii Consiliului Județean, dar în acest moment nu avem informații despre existența unui dosar penal pe numele său.

Paul Stănescu și-a impus în diferite ministere oameni extrem de apropiați în ultimul an. Astfel, la Ministerul Justiției a impus-o ca secretar de stat pe Mariana Moț, fost judecător la Curtea de Apel Craiova, după cum a scris HotNews.ro în ianuarie.

De asemenea, la Ministerul Agriculturii, Paul Stănescu l-a impus ca secretar de stat pe Daniel Botănoiu, iar la șefia Inspectoratului de Stat în Construcții pe Emil Albota (sursa: Romania Libera).

Avere: Paul Stănescu deține 5 terenuri, 2 imobile, un cont de 24.000 de lei (sursa: declaratia de avere).

Sursa: www.hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here