preot spatepoza 87092900
Dorian Dumitru este paroh la Parohia Gura Văii, la biserica “Izvorul Tămăduirii și Sfântul Gheorghe”, din comuna prahoveană Valea Călugărească. 

Omul bisericii a provocat, luni noapte, un accident rutier, la Valea Călugărească, în urma căruia o femeie de 25 de ani a fost rănită.

Preotul Dorian Dumitru (58 de ani) se afla sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit biroului de presă al IPJ Prahova, avea o alcoolemie de 1,05. 

În momentul în care a provocat accidentul, părintele era în chiloți, în ciuda faptului că afară era o temperatură de aproape zero grade Celsius. 

Poliția Prahova a precizat că preotului Dorian Dumitru i-a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru vătămare corporală din culpă.

Biroul de presă al Patriarhiei Române a precizat că “Protopopiatul de Ploiești a început o anchetă a cazului menționat la capătul căreia vor fi luate măsuri concrete disciplinare față de preotul respectiv“.

Preotul Adrian Matei, protoiereu al Protopopiatului Ploiești Nord, a precizat că preotul din Valea Călugărească va fi oprit de la slujire, până la finalizarea cercetării pe care o fac organele judiciare“. 

Până la această oră, părintele Dorian Dumitru nu a putut fi contactat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here