Primaria orasului Ploiesti

Primaria orasului PloiestiSe pare că spiritele s-au încins la sedința de Consiliu Local organizată astăzi pentru a se stabili cine va prelua atribuțiile primarului.

Iată ce spun consilierii locali:

Gheorghe Sârbu (PNL), în numele grupului: ”Participăm la ședință, dar nu participăm la vot dacă cei doi viceprimari nu se retrag”.

Ionuț Ionescu, în calitate de lider PNL: ”Din păcate suntem astăzi aici să stabilim un om care să ducă la bun sfârșit proiecte importante, pe fonduri europene, care dacă nu sunt duse la bun sfârșit vor avea un impact major asupra ploieștenilor. Grupul PNL cere ca ambii viceprimari să se retragă. Vă rog încercați să gândiți pentru ploieșteni!”

Viceprimarul Raul Petrescu crede că Iulian Teodorescu trebuie să fie cel care continuă activitățile Primăriei și susține că alianța de guvernare îl susține pe Iulian Teodorescu. Drept urmare, Petrescu se retrage din cursă și nu mai candidează.

Viceprimarul Iulian Teodorescu: ”Nu există niciun motiv care să ne facă pe noi, cei doi viceprimari, să nu respectăm legea care spune că atribuțiile trebuie preluate de unul dintre noi doi și nu există niciun motiv ca să demisionăm.” De asemenea, Teodorescu susține că îsi asumă ce prevede legea, adică să preia sarcinile primarului.

Radu Socoleanu (consilier local):  ”Vreau să se consemneze în procesul verbal că nu particip la vot”.

Gheorghe Sârbu: ”Dacă noi nu participăm la vot nu înseamnă că blocăm investițiile din Ploiești.” Acesta dorea ca alți doi consilieri să devină viceprimari și unul din ei să preia atribuțiile primarului.

La ora 12.35 a început votul secret. Grupul PNL nu a participat la vot, alături de Radu Socoleanu care e independent. Nici Iulian Teodorescu nu a votat pentru că este candidat. În concluzie, au rămas 15 buletine de vot pentru restul.

În acest moment (12.55), consilierii au votat și urmează ca voturile să fie numărate.

Odată cu retragerea lui Raul Petrescu, în cursă a rămas un singur candidat, Iulian Teodorescu, fost membru PNL, însă, se pare că partidul PNL s-a întors împotriva sa și nu vrea să-l susțină. Dincolo de luptele pe care le au edilii, aceștia nu conștientizează impactul pe care îl au astfel de decizii asupra ploieștenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here