Primaria orasului Ploiesti

Orașul Ploiești a rămas fără primarul în funcție în martie 2015 când primarul PSD, Iulian Bădescu, a fost reținut și ulterior arestat de DNA în dosarul finanțării echipei de fotbal Petrolul Ploiești din bugetul local. De atunci, conducerea orașului a fost asigurată de viceprimarul Iulian Teodorescu (membru ALDE) până la jumătatea lunii decembrie 2015 când a fost demis din funcție la propunerea grupului de consilieri locali ai PNL. De atunci și până în prezent, consilierul local PSD Cristian Ganea este viceprimarul cu atribuții de primar.

La Ploiești a început bătălia electorală pentru funcția de primar după ce senatorul PNL Andrei Volosevici, cotat cu cea mai bună șansă de câștig a alegerilor, a anunțat că nu va mai candida după ce a fost citat la DNA Ploiești, fiind suspect într-un dosar de luare de mită și trafic de influență. În cele ce urmează vom face o analiză a principalilor candidați încercând să vă informăm cât mai exact despre cine sunt ei.

Pentru a elimina orice posibilă controversă îi vom prezenta în ordine alfabetică.

Lola Gabriela Anghel – Partidul Național Democrat (PND). Despre Anghel nu se cunosclola anghel multe detalii, nefiind un politician activ în spațiul public. Singura performanță politică notabilă este câștigarea unui mandat de deputat în 2012 pe listele PPDD, partidul lui Dan Diaconescu. Cariera politică și-a început-o în PNG, partidul lui Gigi Becali. Potrivit site-ului Camerei Deputaților (cdep.ro), Gabriela Anghel face parte din Comisia pentru politică externă și are 31 propuneri legislative dintre care doar două au fost promulgate legi.

Deputatul Anghel are un teren, o casă și un apartament în Ploiești, datorii de 15.000 de euro la CEC Bank și bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Conform declarației de avere, nu are niciun autoturism. Gabriela Anghel a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești. A fost traducător autorizat engleză-franceză, profesor de franceză și engleză la școala din Berceni, Prahova. Cu administrația locală din Ploiești a avut o singură legătură, în perioada 2008-2012, ca membru în Consiliul de Administrație al RASP Ploiești. În 2012 a fost consilierul primarului din Șirna. Gabriela Anghel este candidat pentru funcția de primar al Ploieștiului din partea Partidului Național Democrat.

Cătălina Bozianu – Partidul Mișcarea Populară (PMP). Președintele PMP, este produsul catalina bozianupolitic al lui Adrian Semcu, actualul director al Hidro Prahova. A fost viceprimar al Ploieștiului în mandatul 2008-2012, din partea PNL. După ce Andrei Volosevici a pierdut alegerile în 2012, Cătălina Bozianu a trecut la PDL, iar mai apoi la PMP împreună cu același Volosevici. După ce Volosevici a plecat la PNL a devenit președintele Mișcării Populare. Ca viceprimar, Cătălina Bozianu nu s-a remarcat mai cu nimic.

Era de notorietate faptul că era mâna dreaptă a lui Volosevici și executa ordinele fără să pună întrebări. Ca experiența politică, Cătălina Bozianu bifează o candidatură la Camera Deputaților, în 2012, când a pierdut. În prezent, șefa PMP este director economic la Hidro Prahova.

În iunie 2015 aceasta a fost audiată la DNA Ploiești în calitate de martor în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta. Ea apare în mai multe interceptări, purtând discuții cu Adrian Semcu. La acea dată, procurorii notau următoarele:

  • “După câștigarea contractului de consultanță de către SC ROMAIR CONSULTING SRL București au început discuțiile în mediul politic cu privire la cine urma să câștige contractele de lucrări de construcție în cadrul proiectului, astfel încât factorii politici să beneficieze de un comision în medie de 10% din valoarea fiecărui contract de lucrări, suma care putea fi câștigată în modalitatea arătată fiind de aproximativ 12.000.000 euro. Discuțiile s-au purtat, între Semcu Adrian – din partea PNL și o persoană foarte importantă din interiorul PSD Prahova care pe parcurs și-a exercitat influența prin intermediul lui Darius Mesca, Ghioc Ciprian și membrii familiei Cosma ( n.n. GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN). Caietele de sarcini urmau să fie și au fost ulterior adaptate, astfel încât procedurile să fie câștigate de către societățile agreate. Boeru Gheorghe, trebuia să se ocupe de întocmirea caietelor de sarcini. S.C. GROSSMANN ENGINEERING GROUP S.R.L. a fost ajutată să câștige contractul de lucrări privind realizarea instalației de canalizare din orașul Comarnic, cunoscându-se la acel moment faptul că societatea este administrată de cumnatul deputatului Victor Ponta, respectiv Herțanu Iulian Cristian.”

Cea mai noua declarație de avere a Cătălinei Bozianu este din 2013 și figurează cu o casă în Ploiești, un Audi din 2006 și două credite, unul de 10.000 de euro și unul de 130.000 de franci elvețieni.

Cristian Ganea – Partidul Social Democrat (PSD). Este viceprimarul cu atribuții de cristian ganeaprimar al orașului Ploiești din decembrie 2015. Ocupă un loc de cinste din 2012 în rândurile consilierilor locali PSD fiind cunoscut drept cel mai bun cunoscător al legislației administrației locale. Ganea a devenit cunoscut în lumea politica de curând, după ce a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al PSD Ploiești, contracandidatul său fiind senatorul Daniel Savu, susținut de deputatul PSD Sebastian Ghiță.  Cristi Ganea a mai bifat ulterior o victorie tot împotriva senatorului Savu, fiind favorit în sondajul intern al PSD care desemna candidatul la Primăria Ploiești.

Conform declarației de avere din mai 2015, Cristian Ganea are un credit accesat în 2010 și scadent în 2030, în valoare de 113.950 euro și trebuie să restituie un împrumut de 15.000 euro, la o persoană fizică, până în 2029. Nu are proprietăți și nici autoturism.
Cristian Ganea câștigă în calitate de consilier local un venit anual de 8284 de lei, ca economist la SC A&P Consulting 8024 lei, iar ca membru în AGA la Hale, SGU, TCE și Spitalul de Boli Infecțioase, 5326 de lei pe an.

Grațiela Gavrilescu – Alianța Democraților și Liberalilor din România (ALDE). gratiela gavrilescu 300x200Candidează din partea ALDE, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. În politică, Grațiela Gavrilescu a trecut pe la mai multe partide: PUR, PNL, PLR, ALDE. În mandatul de prim ministru al lui Victor Ponta a fost Ministrul Mediului.

În administrația locală ploieșteană Gavrilescu a fost și viceprimar în perioada 2004-2008 când primar era Emil Calotă din partea PSD. Conform declarației de avere, Grațiela Gavrilescu are câteva moșteniri însemnate în regiunea Moldovei. Astfel, se pare că familia sa deține terenuri întinse, 9.000 mp, și păduri, 5.000 mp, în comuna Cârligele, dar și 3.500 mp teren agricol în Neamț, toate moștenire. Gavrilescu mai deține teren și la Ploiești, are două autoturisme și bijuterii în valoare de 5000 de euro.

Grațiela Gavrilescu a absolvit Facultatea de Tehnologie Petrochimică – Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești. În perioada 1990 – 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societății.

Pe vremea când era Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a devenit celebră după ce a semnat un ordin prin care un cuib de barză va putea fi mutat 600 de metri mai la vest. Potrivit ordinului, “prin derogare de la prevederile art. 33 (…), se aprobă relocarea unui cuib de barză (Ciconia Ciconia) de pe raza localității Schitu Golești, la 600 de metri vest pe un alt stâlp de electricitate”, scrie în Monitorul Oficial.

Adrian Dobre- Partidul Național Liberal (PNL). Intră în cursa pentru Primărie fiind adrian dobre10rezerva PNL-ului după ce Andrei Volosevici a renunțat la candidatura în urma unei anchete DNA în care este suspect de luare de mită și abuz în serviciu. După ce acesta a renunțat la candidatură a anunțat public că îl va susține pe Dobre și va merge alături de el prin cartierele Ploieștiului, pentru a-i spori notorietatea.

Adrian Dobre și-a început cariera politică în PDL și a devenit membru PNL când cele două partide au fuzionat. Acesta a devenit cunoscut opiniei publice în momentul în care a fost numit subprefect și mai apoi prefect, în perioada 2009-2012. La acea vreme a fost acuzat de membrii celorlalte partide că face jocurile PDL în Prefectura Prahova, fiind de notorietate obediența sa față de Roberta Anastase. Din 2012 este consilier județean și liderul de grup al consilierilor județeni PNL. La alegerile din 2012 a candidat pentru șefia CJ Prahova, dar a pierdut în fața lui Mircea Cosma.

La momentul când și-a publicat CV-ul (atunci când a devenit subprefect) presa a remarcat că Dobre a absolvit Universitatea Româno-Americană, specializarea studii economice, cu licența în doar un an de zile, perioada 1994-1995.

Din declarația de avere din 2012, are un apartament și un teren în București, o mașină și datorii însumând 70.000 de euro.

Marius Fenichiu – candidat independent. Acesta a fost membru PNL de unde a plecat cumarius fenichiu mare scandal după ce, conform spuselor sale, i s-au cerut 4.000 de euro pentru un sondaj în care să se desemneze candidatul PNL la Primăria Ploiești, Fenichiu fiind în cursă cu Andrei Volosevici. Acesta a demisionat din PNL și candidează independent și, potrivit unor surse din cadrul PNL, este susținut financiar de Adina Vălean, soția lui Crin Antonescu, Fenichiu fiind și șeful acesteia de cabinet.

Recent, Fenichiu a declarat că a făcut mai multe plângeri penale la DNA acuzându-i pe deputații Nae Alexandri și Mircea Roșca de luare de mită și trafic de influență. Concret, Fenichiu susține că cei doi cereau bani membrilor de partid pentru ocuparea unui loc eligibil pe listele consilierilor locali și județeni. Conform declarației de avere din 2015, are un teren intravilan în Băicoi și unul agricol în Florești, Prahova. Mai deține un autoturism Ford Focus din 2007 și are un credit de 30.000 de lei scadent în 2016.

Se zvonea că inclusiv deputatul Sebastian Ghiță s-ar fi oferit să îi finanțeze campania lui Fenichiu pentru a lua din capitalul electoral al lui Andrei Volosevici. În schimb, deputatul i-ar fi cerut lui Fenichiu dacă ar fi câștigat alegerile să ajute câteva firme de construcții să câștige patru contracte mari cu Primăria Ploiești. Fenichiu a confirmat parțial informația în cadrul unei emisiuni televizate, dar nu a precizat cine este persoana care a făcut propunerea.

Daniel Niculae – Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). Nu a făcut daniel niculae 2obiectul aparițiilor publice referitoare la politică. A candidat împotriva lui Mircea Cosma la funcția de președinte al Consiliului Județean. Este descris de politicieni fiind drept un adversar al lui Mircea Cosma, fără a fi cunoscute motivele.

Președintele UNPR Prahova spune doar că vrea un alt fel de politică. Este cunoscut opiniei publice după un proces cu Parcul Industrial Brazi.

În 2013, Curtea de Apel Pitești i-a dat dreptate SC DALEX Montaj SRL, obligând Parcul Industrial Brazi, care are ca unic acționar CJ Prahova la plata unei despăgubiri de 4.213.690 lei. Firma Dalex aparține lui Daniel Niculae, care a fost asociat într-o altă societate (Montplast SRL) cu Radu Ionescu, fost vicepreședinte CJ Prahova, reținut într-o anchetă DNA în care acesta este acuzat că a primit pe vremea când era vicepreședinte CJ (în 2007) mită o mașină pentru a facilita unei firme primirea de lucrări cu Consiliul Județean. În prezent Radu Ionescu este arestat la domiciliu.

Cât despre Daniel Niculae, directorul Parcului Industrial Brazi a declarat pentru AGERPRES, că firma respectivă, care se numea inițial Montplast Product, a închiriat un imobil în Parcul Industrial Brazi, pe o perioada contractuală determinată. La un moment dat, reprezentanții firmei nu și-au mai achitat obligațiunile către parc, astfel că respectiva societate a fost acționată în instanță pentru recuperarea datoriilor, parcul industrial câștigând procesul.

Ulterior, Montplast a intrat în insolvență și și-a schimbat numele în Dalex Montaj SRL, firma deschizând un proces la Tribunalul Prahova pentru recuperarea investiției făcută în imobilul închiriat în Parcul Industrial Brazi. În prima fază Parcul Industrial a câștigat pe fond, dar Daniel Niculae a cerut strămutarea procesului la Argeș motivând că Mircea Cosma este președintele CJ Prahova și fiindu-i adversar politic poate influența decizia instanței. Procurorii anticorupție au început urmărirea in rem în acest dosar după ce conducerea SC Brazi Industrial Parc a depus o plângere la DNA. Până la acest moment, firma Dalex a executat deja din conturile Parcului Industrial Brazi suma de 1.211.473 de lei.

Radu Popescu – candidat independent. A candidat în 2008 tot ca independent la Radu-Popescu (1)Primăria Ploiești luând un procent de 4,6%. A fost în perioada 2005-2012 director al Regie de Transport Public Ploiești (astăzi TCE). În perioada cât a fost director, în 2011, datoriile RATP către bugetul statului se ridicau la 22 de milioane de lei, adică peste cinci milioane de euro. Suma reprezintă TVA, la care se adăugau penalități și majorări.

În 2009 deși RATP-ul nu avea bani, în urma unei hotărâri a consiliului de administrație, Radu Popescu a primit o primă în valoare de 5.500 de euro, aproximativ 240 de milioane de lei vechi. După ce Volosevici a pierdut alegerile în 2012, Radu Popescu a intrat o perioadă într-un con de umbră.

După ce Iulian Bădescu a ajuns pe mâna DNA în martie 2015, Radu Popescu a apărut ca și consilier al viceprimarului cu atribuții de primar, Iulian Teodorescu. În momentul când Teodorescu a dispărut din peisaj fiind înlocuit cu Cristian Ganea, Popescu s-a retras din viața politică, ca să apară acum candidat la Primăria Ploiești.

Este de notorietate că principalul susținător al lui Radu Popescu este deputatul Sebastian Ghiță.

Cu puțin timp în urmă Popescu a publicat pe pagina sa de facebook că va continua proiectele lui Andrei Volosevici, pentru a câștiga notorietate în rândul susținătorilor PNL. Volosevici a răspuns aproape imediat declarând că Radu Popescu nu are habar de proiectele sale și că el îl susține pe Adrian Dobre.

Daniel Savu – candidat independent. A fost 18 ani membru al PSD. Acesta a demisionat daniel savu psd
la sfârșitul lunii trecute după ce PSD Ploiești l-a desemnat candidat la primărie pe Cristian Ganea. În ianuarie 2016, presa a intrat în posesia unor înregistrări audio în care Savu recunoaște că a început campania electorală jucând șah cu pensionarii din Ploiești.

Și înainte dar și după ce a demisionat, Daniel Savu a declarat în cadrul întâlnirilor cu membrii PSD că este sprijinit de Sebastian Ghiță. Dat fiind faptul că între PSD Prahova și PSD Ploiești există tensiuni, PSD Ploiești fiind în afara influenței deputatului Ghiță, strategia vehiculată în mediile politice este aceea că deputatul Sebastian Ghiță îl vrea pe Radu Popescu primar. Astfel, Daniel Savu rupe din voturile PSD ale lui Cristian Ganea, Marius Fenichiu din voturile PNL iar Radu Popescu poate câștiga alegerile cu un procent mic de voturi.

Revenind la legătura deputatului Ghiță cu senatorul Savu, procurorii DNA au descoperit că o sumă de 111.600 lei a fost utilizată pentru plata unui număr de 12.000 tigăi, dobândite fără documente legale, și a inscripționării lor cu textele :  GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN COLEGIUL NR. 4 DEPUTAȚI 7.525 buc;  SAVU DANIEL COLEGIUL NR. 2 SENAT – 4.475 buc. Achiziția și livrarea celor 12.000 tigăi, operațiuni fictive, au fost dispuse, inclusiv efectuarea plăților, de Sebastian Ghiță.

Potrivit declarației de avere, Daniel Savu are două terenuri intravilane în Urlați și Brazi care însumează 4200mp, o vie de 4100mp în Urlați, un teren agricol de 7200mp tot în Urlați, o casă în Ploiești pe numele soției, o mașină Kia din 2011 și obiecte de artă în valoare de 50.000 de lei. La capitolul venituri, Savu și-a trecut doar indemnizația de senator.

Iulian Teodorescu – Partidul România Mare (PRM). A pornit în politică cu PNL-ul, a iulian teodorescuajuns în PLR, ALDE și s-a oprit în PRM din partea căruia candidează la Primăria Ploiești.

Teodorescu a fost consilier local încă din 2000 când Horia Toma a devenit primarul Ploieștiului. În cele două mandate ale lui Emil Calotă – PSD (2004-2012) a fost acuzat de colegii de partid (PNL) că face pe ascuns jocurile PSD.

A fost câteva luni viceprimar cu atribuții de primar după reținerea lui Iulian Bădescu dar activitatea sa administrativă a fost ștearsă. După desemnarea lui Grațiela Gavrilescu-ALDE la candidatura pentru Primăria Ploiești, Teodorescu a trecut la PRM. Chiar dacă nu are șanse reale, conform unor sondaje, PRM Ploiești poate scoate două locuri de consilieri locali. Acesta are trei terenuri intravilane de 2500 mp, trei case și un apartament, un Audi și depozite bancare în valoare de 100.000 lei.

sursa: hotnews.ro

3 COMENTARII

  1. Inteleg ca sinteti jurnalisti, dar nu imi dau seama cine a scris articolul. Catalin, Ioana sau cei din fratia bufnitelor? Articolul este ok, un fel de prefata a circului cu dresoare de berze, tigri evadati din gradina partidului si iepuri pierzatori-culegatori de votulete. Hai noroc si la mai mare!

  2. prezentarea este frumoasa, la obiect, inteleasa de toata lumea. bravo autorului! cam datornici sint pretendentii astia! iata cum vad “cadindatii”: lola are sanse mai mici decit pisica blocului, ministresa barza a fost ignorata de o necuvintatoare, de cetatenii urbei ce sa mai zic, mariusica vrea, dar nu poate, danut este un iepure culegator de votulete, el stie ce va face cu ele, poate le va pune intr-un clasor, raducu pe unde a trecut, s-a lasat cu datorii si pagube, daniel este tigrul evadat din gradina partidului, url, zgiriie, deci, sanse spre minus infinit, iar iulica nu stiu ce va face fara mentorul partidului. dobre e baiat bun, dar sustinut de un frumos lansat in cursa care acum este in vizita pe la DNA. Ce nu stie Adita este ca lumea de jos vede asta. Cristinel este cel mai avantajat de primul tur si vizitele de lucru prin cartiere. cred vom asista la lupte crincene “seculare” ce vor dura aproape o luna! vizionare placuta si in ziua de alegeri ar fi mult mai frumos daca nu am iesi la vot! ca oricum ai pune stampila, tot prost iese! P.S. Draga autorule, vezi ca cei din clubul bufnitei au dat copy paste la articolul tau. hai noroc si la mai mare!

  3. toti au bube mai putin Ganea zis “Motanul” ..el era sluga lui Badescu ave in programul lui zilnic in agenda personala :grija ca primarul sa nu uite sa-si ia medicamentele..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here