fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

Cine sunt frații Capră, pe care i-a protejat Emanuel Saghel după ce a lucrat la dosarul unuia dintre ei

Citește Și

- Reclamă -

Cum arătam și în celelalte articole, anchetatorii au găsit sute de documente în urma perchezițiilor domiciliare efectuate la Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas. Procurorii DNA Ploiești au găsit dosare penale, acte din timpul urmăririlor penale, fișe de la Evidența Populației și tot felul de alte documente clasificate și secrete de stat, rapoarte informative și note de informare. Documentele și actele găsite la domiciliile ofițerilor privesc persoane importante din județ, de la oameni politici, la afaceriști și polițiști.

Unele documente reprezintă informații despre persoane apropiate celor trei ofițeri, altele despre persoane care au făcut obiectul unor dosare penale instrumentate de polițiști. Prin urmare, se poate trage concluzia că cei trei polițiști adunau informații atât despre persoane pe care doreau să le protejeze, cât și despre persoane pe care doreau să le „execute”.

- Reclamă -

La percheziții s-au găsit informații inclusiv despre Nicolae Capră, fost finanțator al Petrolului. Procurorii au găsit notițe scrise de mână despre acesta și despre societățile pe care le controla, fișa acestuia de la Evidența Populației, dar și a fratelui său, Daniel Capră. Procurorii îl acuză pe Saghel că l-a avertizat pe Capră că face obiectul unui dosar penal instrumentat de DIICOT și că i-a comunicat data la care vor avea loc percheziții în dosar, în schimb Capră oferindu-i bilete la meciurile Petrolul și consumația de alimente și băuturi de la lojă. Totodată, Saghel a instrumentat în trecut un dosar penal deschis pe numele lui Capră.

Pe 25 noiembrie 2014, Daniel Capră, patronul FC Petrolul, Nicolae Capră și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost reținuți pentru 24 de ore. În aceeași zi, au avut loc percheziții la sediul FC Petrolul, precum și la alte adrese din Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și București.

După un control efectuat de inspectorii DGAF și după interceptarea convorbirilor telefonice, DIICOT a descoperit o întreagă rețea de firme fantomă prin care frații Capră făceau evaziune fiscală și spălare de bani. Din probele administrate de DIICOT, a rezultat că s-a creat un prejudiciu de 9.820.272 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA, legal datorat bugetului consolidat al statului, la care se adaugă suma de 68.215.690 lei, reprezentând prejudiciul produs prin comiterea infracțiunii de spălare a banilor.

- Reclamă -

În lanțul infracțional apar și firme controlate de Nicolae Capră, dar și de soția acestuia, Cristina, prin care s-au făcut achiziții fictive de bunuri. Nicolae Capră și soția sa au fost trimiși în judecată în 2014.

Acesta a mai fost trimis în judecată în 2015, într-un alt dosar în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, fiind vorba despre dosarul ROMPREST. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Florian Water, patronul societății de salubrizare Romprest. Prejudiciul în acest dosar a fost calculat de anchetatori la suma de aproximativ 20 de milioane de lei.

Nicolae Capră a mai fost audiat în calitate de martor în dosarul în care fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și șapte ani sub supraveghere pentru luare de mită în legătură cu finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești. Acesta a declarat în sala de judecată că între Primăria Ploiești și Asociația Comunitară ‘Lupii Galbeni 2012’ a fost semnat un contract în valoare de 3 milioane de euro, banii fiind destinați premierii jucătorilor de fotbal. Din această sumă, Iulian Bădescu le-ar fi cerut inițial fraților Capră, finanțatorii clubului, un comision de 20%, după care fostul primar a acceptat să primească doar 10%, adică aproximativ 300.000 euro. Nicolae Capră a precizat că, în vara anului 2013, a fost de față când fratele lui, Daniel Capră, i-a dat lui Bădescu o prima tranșă de 100.000 de euro din acel comision. Potrivit declarației acestuia, banii erau împrumutați de la cămătari.

Într-un alt articol detaliem declarațiile martorilor care le-au povestit procurorilor anticorupție despre cum Emanuel Saghel beneficia de bilete la meciurile Petrolul, acces și consumație în lojele stadionului, unde mergea uneori alături de Adrian Rădulescu.

- Reclamă -

Vezi mai jos fișele fraților Capră găsite de procurori în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliile polițiștilor Saghel, Rădulescu și Ispas. Facem precizarea că documentele sunt anexate la dosarul 150/P/2014, în care cei trei ofițeri au fost trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut