Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au decis în această seară ca cei zece polițiști aduși la audieri într-un dosar de luare de mită să fie plasați sub control judiciar, cu interzicerea dreptului de a-și exercita funcția.

Aceștia sunt: Tudor Nicolae Eugen – Breaza, Radu Gabriel – A3, Vișan Ion – Bușteni, Vișan Vasile – Bușteni, Rotaru Iulian Gheorghe – Bușteni, Precup Ciprian – Bușteni, Panaete Iulian Costin – Bușteni, Manea Dumitru Cristinel, Buldan Adrian – Bușteni.

Reamintim că polițiștii au fost audiați astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova pentru infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate faptelor de corupție. Agenții de poliție aparțineau de secții de poliție orășenești din Comarnic, Breaza, Bușteni și Azuga și sunt suspectați că au luat mită pe autostrada A3 și pe DN1, de la șoferi pe care îi opreau în trafic.

Practic, în schimbul unor sume de bani, polițiștii nu sancționau șoferii pentru abaterile pe care le făceau, în urma cărora trebuia să le suspende dreptul de a conduce, ci le dădeau amenzi pentru fapte mai ușoare, cum ar fi lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon.

Se pare că a fost și un caz când polițiștul i-a completat șoferului procesul verbal în baza căruia îi suspenda dreptul de a conduce, dar i-a returnat permisul șoferului spunându-i „să se descurce mai departe”.

Se pare că suspecții primeau drept mită sume de bani cuprinse între 150 și 300 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here