Trei persoane din Mizil, doi bărbați și o femeie, au fost reținute astăzi de procurorii DIICOT, fiind acuzate de săvârșirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat și viol. Este vorba despre Eduard-Florian Baicu, liderul grupării, Leontin-Florian Călin și Cristina Chirbea. Se pare că cei trei racolau victimele din județele Prahova și Buzău, apelând la acte de violență pentru a le convinge, ori prin cunoscuta metodă ”lover boy”, una dintre victime fiind cunoscută drept iubita unuia dintre inculpați. Din comunicatul emis de procurorii DIICOT reiese faptul că cei trei transportau și adăposteau fetele, ulterior acestea fiind constrânse sa întrețină zilnic relații sexuale, la stradă, cu diverse persoane care tranzitau zona. Din această grupare face parte și Marius Rotaru, șeful Poliției Mizil, reținut, de asemenea, de DGA Prahova pentru favorizarea infractorului și folosirea abuzivă a funcției în scop sexual. Concret, Rotaru îi proteja pe cei trei membrii ai grupării, ajutându-i să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunilor și, totodată, ignora plângerilor victimelor formulate împotriva proxeneților. În schimbul protecției oferite, polițistul pretindea favoruri sexuale din partea fetelor exploatate de gruparea infracțională.

Iată comunicatul DIICOT:

”La data de 08.09.2016 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi Rotaru Marius Nicușor pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului şi folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna decembrie 2015 şi până în prezent inculpaţii  Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia şi suspecţii  C. N. F., R. M.-M. şi C. S. au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul expoatării sexuale, de cele mai multe ori  prin exercitarea de acte de violenţă.

S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona.

Totodată, în cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul Rotaru Marius Nicușor, având funcţia de şef al Poliției Orașului Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracţional din care fac parte inculpaţii şi suspecţii din prezenta cauză, prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare  ajutându-i astfel pe  să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi  trafic de minori.

De asemenea, s-a reţinut că inculpatul Rotaru Marius Nicușor  a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului  infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane.

Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova și ai Serviciului Tehnic şi Serviciului Operații din cadrul Structurii Centrale a D.G.A.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here