Situație incertă la Câmpina în ceea ce privește majoritatea din Consiliul Local. În urma numărătorilor paralele, scorul arată că niciunul dintre partidele care au candidat la alegerile locale nu a reușit să obțină un scor suficient de bun pentru a-și asigura cel mai mare număr de consilieri locali.

Astfel, în CL Câmpina vor intra doar patru partide: PNL a obținut 35%, PSD 32%, ALDE 8,9%, PMP 7,9 %, deoarece UNPR, PRU, PND, PP și Partida Romilor nu au trecut pragul ce 5 % necesar pentru a prinde un loc în Consiliul Local Câmpina.

În ceea ce privește numărul consilierilor locali din partea fiecărei formațiuni politice, care vor forma CL Câmpina, acesta va fi repartizat astfel: PNL – 8 consilieri, PSD  – 7 consilier, ALDE – 2 consilieri și PMP – 2 consilieri.

Ca atare, cele două partide mari vor fi nevoite să se alieze pentru a forma o majoritate sigură. Variantele sunt multe, iar deocamdată este prematur să anticipăm, Câmpina fiind unul dintre orașele unde orice este posibil din punct de vedere politic. Oricât de ciudat ar părea nu este exclusă nici măcar o alianță PSD – PNL, dar asta se va decide în următoarele două săptămâni când va fi validat noul Consiliu Local al municipiului Câmpina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here