Cum Partidul Social Democrat nu a validat nici până la această oră candidatul oficial pentru Primăria Ploiești, tot mai multe zvonuri despre identitatea acestuia au fost lansate în spațiul public. Declarațiile reprezentanților partidului au fost laconice și au adâncit și mai mult misterul viitorului candidat, cu atât mai mult după ce Bogdan Toader, președintele PSD Prahova a declarat că viitorul candidat “va fi o surpriză”.

În acest context, în ultimele zile s-a vorbit tot mai mult despre posibilitatea ca PSD să renunțe la a avea un candidat propriu și că în urma unei alianțe cu ALDE, Grațiela Gravrilescu se va bucura de susținerea social-democraților pentru candidatura la Primăria Ploiești.

Însă, potrivit jurnalulph.ro, acest ultim zvon a fost infirmat categoric de către consilierul local George Botez, purtător de cuvânt al PSD Ploiești.

“Dezmint categoric! Întârzierea se datorează faptului că în PSD Ploiești a fost o competiţie reală între doi candidaţi puternici. Aşteptăm decizia PSD central. PSD este un partid mare, cel mai mare partid din România. Cum am putea să sprijinim candidatul altui partid, chiar aliat, atunci când avem valorile noastre de promovat? Orice alianță cu ALDE la Ploieşti este binevenită. Sunt oamenii cu care am mers împreună în acest mandat şi am făcut-o bine. Este adevărat, cu unele sincope pe care le-am remediat din mers. Finalizarea marilor proiecte în Ploieşti este dovada că am lucrat bine“, a declarat George Botez, pentru stireaph.ro

La Ploiești, lupta pentru desemnarea candidatului se duce de ceva timp între actualul primar interimar Cristi Ganea și senatorul Daniel Savu. Reamintim că inițial PSD anunțase că va merge în campanie cu Daniel Savu, dar ulterior mai mulți membri de partid, inclusiv consilieri locali și parlamentari au contestat această decizie. A fost organizată și o ședință la PSD Ploiești, unde a fost votat candidatul, Ganea obținând 18 voturi, iar Savu doar 4. Detalii aici! Într-un final, PSD a luat decizia realizării unui noi sondaj, candidatul final urmând să fie prezentat la jumătatea lunii februarie. Detalii despre acest lucru aici!

Dar cum jumătatea lunii februarie a trecut, iar sondajul a fost încheiat, nici până în prezent rezultatele nu au fost făcute publice, iar candidatul nu a fost validat. În ultimele declarații pe acest subiect, reprezentanții locali ai PSD au declarat că decizia finală va fi luată de conducerea centrală a partidului, la București.

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că situația nu a fost lămurită și că încă se discută despre viitorul candidat.

„La Ploieşti avem o situaţie puţin aparte. Au fost foarte multe confuzii în acea organizaţie, nu e un secret, şi acum avem o discuţie foarte strânsă cu colegii de la ALDE şi căutăm cea mai bună variantă pentru Ploieşti.’‘, a precizat liderul social-democrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here