Partidele au început deja negocierile pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților, funcție rămasă vacantă după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare.

Potrivit surselor consultate de G4Media.ro, opoziția încearcă să meargă cu un candidat comun. În acest context, liberalii ar putea-o propune pe Raluca Turcan, liderul deputaților liberali. Surse din PNL au declarat însă pentru G4Media.ro că și deputatul Ionuț Stroe ar fi interesat de funcție.

În ceea ce privește PSD, sunt doi candidați în interiorul partidului: Florin Iordache, cel mai fidel colaborator parlamentar al lui Liviu Dragnea, și Marcel Ciolacu, aflat la un moment dat în tabăra puciștilor anti-Dragnea.

Pro România l-ar susține pe Sorin Câmpeanu pentru această funcție.

Președintele Camerei Deputaților este o funcție cheie în arhitectura instituțională a statului român. În primul rând, șeful Camerei este al treilea om în stat, după președintele României și cel al Senatului. Apoi, din această poziție de forță, se pot decide care legi intră și care nu pe ordinea de zi, temporizarea unor dezbateri, sesizări la Curtea Constituțională sau convocarea unor sesiuni extraordinare.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here