fbpx
joi, iunie 20, 2024
spot_img

Ciolacu susține că pensiile militarilor și polițiștilor nu sunt pensii speciale, adică nu vor fi supraimpozitate, deși depășesc veniturile din activitate

Citește Și

- Reclamă -

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că din punctul său de vedere „pensiile militarilor și ale angajaților Ministerului de Interne sunt pensii ocupaționale, nu pensii speciale”.

Declarațiile lui Ciolacu vin pe fondul dezbaterilor interne referitoare la pensiile spaciale.

- Reclamă -

Economedia.ro a scris în exclusivitate că într-un document oficial Comisia Europeană arată în mod expres că și pensiile militare ale polițiștilor și militarilor și regimuri speciale de toate tipurile trebuie incluse în reforma legii pensiilor bazate pe contributivitate.

De altfel, prim-ministrul Nicolae Ciucă este unul dintre beneficiarii de pensie militară, care în anul 2020 i-a adus venituri de 215.880 lei, cu mult peste salariile de ministru, care au totalizat în același an suma de 168.613 lei, potrivit declarației sale de avere.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate. Cele două ministere se opun acestei mișcări, deși presa a relatat constant în ultimul deceniu despre militarii și polițiștii care au ajuns să câștige pensii mult mai mari decât veniturile din timpul activității.

- Reclamă -

Cu toate că Ciolacu a admis că ”e aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât venitul din activitate”, el a exclus posibilitatea ca pensiile militarilor și polițiștilor să fie catalogate ca pensii speciale și, prin urmare, să fie supra-impozitate, transmite g4media.ro.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Cu vaca la plimbare pe principalul bulevard din Câmpina. Trafic îngreunat

Imagini incredibile surprinse de un amator în Câmpina, în 2024. Mai multe vaci au ieșit la plimbare chiar pe...