fbpx
joi, martie 28, 2024
spot_img

City managerul Teodora Marin, acuzată de abuz în serviciu?! FOTO-DOCUMENTE. AUDIO

Citește Și

- Reclamă -

City managerul Teodora Marin este prinsă într-un nou scandal monstru, după ce surse din administrație au declarat pentru ziarul Incomod că i se face plângere penală pentru abuz în serviciu! Totul a pornit după ce la jumătatea lunii aprilie city managerul Teodora Marin a convocat o ședință cu Poliția Locală și Direcția de Urbanism, în afara orelor de program (puteți asculta înregistrarea audio și citi stenograma ședinței jos).

La jumătatea lunii trecute Teodora Marin a convocat o ședință în jurul orei 16.00 (după terminarea programului) la care au fost chemați mai mulți șefi din Poliția Locală, inclusiv directorul Carmen Gheorghe, dar și șefi din cadrul Direcției de Urbanism. În plus, în timpul ședinței Teodora Marin a avut o atitudine sfidătoare față de cei convocați, ba chiar se pare că i-a amenințat. Sursele spun că atitudinea city managerului a fost una dictatorială și pe înregistrarea audio a ședinței se aude cum Teodora Marin i-a spus unui funcționar la un moment că dacă nu încheie o discuție îl dă afară din sală.

- Reclamă -

Contactată de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere, Teodora Marin spune că are dreptul prin atribuțiile sale să convoace astfel de ședințe, dar că nu a făcut acest lucru în afara orelor de program.

“Lăsați-mă să-mi aduc aminte și vă spun, că aici se fac ședințe zilnic. Lăsați-mă să văd despre ce este vorba și reveniți sau revin eu cu un telefon că nu știu care ședință, aici sunt ședințe încontinuu. În afara orelor de program? Nu am convocat niciodată ședință în afara orelor de program. Dacă am atribuții de monitorizare a unității, da, am atribuții, cum să nu. Am atribuțiile printr-o hotărâre de consiliu, vă spun eu care e hotărârea, dar nici eu nu o știu acuma.”, a declarat Teodora Marin pentru ziarul Incomod.

Ulterior a revenit pentru a ne pune la dispoziție Hotărârea de Consiliu Local prin care i-au fost acordate atribuțiile și a stabilit cu reporterul Incomod să se întâlnească pentru a-i oferi toate detaliile referitoare la ședința respectivă. Numai că Marin a amânat întâlnirea și nici nu a revenit pentru a fixa o nouă dată în care să își spună punctul de vedere.

- Reclamă -

Revenind la ședința de la jumătatea lunii mai, punctul culminant a fost când Teodora Marin le-a spus celor de la Poliția Locală că le va retrage atribuțiile de control. O săptămână mai târziu, primarul Adrian Dobre a dat o dispoziție prin care chiar asta făcea, retrăgea atribuțiile de control ale Poliției Locale, care fuseseră date prin dispoziția fostului primar interimar Iulian Teodorescu.

Este interesant de observat cum Teodora Marin a lansat amenințări (potrivit surselor s-a exprimat la persoana I – “eu vă retrag atribuțiile”), iar o săptămână mai târziu primarul le-a dus la îndeplinire. Încă o dată apare întrebarea: cine este, de fapt, primarul Ploieștiului?! Adrian Dobre sau Teodora Marin?!

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru a comenta acest lucru, edilul-șef Adrian Dobre a spus că decizia de a le retrage atribuțiile celor de la Poliția Locală nu are nicio legătură cu ședința convocată de Teodora Marin.

“Este o dublă atribuție care se regăsește și la nivelul Direcției de Urbanism și care se regăsește și la nivelul Poliției Locale. Poliția Locală are dreptul să verifice și să constate anumite lucruri, după care specialiștii în domeniu, pentru că în cadrul Direcției de Urbanism sunt specialiștii care verifică în mod corect aplicarea sau nu a Legii 50 de exemplu, sau a Legii 350, ei sunt cei care vor stabili măsurile care trebuie luate. Dar verificările și monitorizarea în teren se vor face în continuare și de către Poliția Locală, nu că li s-au luat atribuțiile de control. Este o clarificare. Până acum pe anumite aspecte atât Urbanismul cât și Poliția Locală se suprapuneau. Acum au fost delimitate, au fost eliminate aceste suprapuneri. Aceste discuții sunt mult mai vechi, sunt cred din 2014 sau din 2015, dacă am înțeles bine de la colegii mei, atât cei de la Urbanism, cât și cei de la Poliția Locală, deci nu sunt niște discuții noi apărute de o lună, două luni de zile. Sunt discuții mult mai vechi și din nefericire nu este singura zonă în care atribuțiile anumitor instituții de suprapun.”, a declarat primarul Adrian Dobre.

- Reclamă -

rasp anfp - Ziarul INCOMODÎnsă, reporterii noștri au intrat în posesia unui document emis de Agenția Națională a Funcționarilor Publici care spune clar că atribuțiile de control sunt ale Poliției Locale.

Acest episod nu este însă primul în care Teodora Marin dă ordine Poliției Locale! Au mai fost situații în care city managerul trimitea Poliția Locală în control, deși instituția este în subordinea primarului Dobre, chiar dacă nu exista o sesizare la baza controalelor, cum prevede legea. Pentru Teodora Marin era de ajuns ca anumiți prieteni sau apropiați să îi spună ceva, iar aceasta, fiind considerată de mulți funcționari adevăratul primar al Ploieștiului, trimitea echipe în control.

Chiar și la ședința de la jumătatea lunii mai, Teodora Marin le-a ordonat șefilor Poliției Locale, în frunte cu directorul general, să vină la ședință, în afara orelor de program și nici măcar nu i-a anunțat despre ce era vorba. Potrivit surselor din administrația publică, Teodorei Marin i se face o plângere penală pentru că în mod repetat își depășește atribuțiile și dă ordine Poliției Locale Ploiești.

Vezi mai jos înregistrarea audio a ședinței de la jumătatea lunii aprilie și stenograma discuțiilor:

Teodora Marin: În situația în care i s-a dat intrarea în legalitate tocmai pe o împrejmuire de trei metri și în zona unde urmează să se facă legătura (neinteligibil) și nu știu cum o scoatem pe asta. Că eu la un moment dat le-am spus că bine ar fi ca amenzile sau controlul pe domeniul privat să facă urbanismul și pe domeniul public să facă Poliția Locală

Femeie 1: Regula este așa, de obicei Poliția Locală colaborează cu urbanismul dar la modul că Poliția Locală face doar control, iar dreptul de sancționare îl dă prin dispoziție de primar doar administrația.

Bărbat 1: Ideea este că noi acționăm conform legilor, nu suntem de capul nostru acolo. E drept, nu avem studii de specialitate dar nu văd nicăieri scris că trebuie să ai studii de specialitate să vezi dacă o casă are autorizație de construcție sau nu.

T.M.: ….(neinteligibil)

B1: Eu nu am știut ce topic are ședința și pentru asta trebuia să ne întâlnim înainte să discutăm pe hârtii.

T.M.: Sunteți specialist în construcții?

B1: Nu, dar de ce? Trebuie să fi specialist în construcții să vezi dacă o casă are autorizație de construcție sau nu? Unde scrie?

T.M.: Ce măsuri dați pe sancțiune? Deci avem ditamai articolul publicat cu sancțiuni, infracțiuni, când îi fac dosar penal când nu, când îi dau desființare, când îi dau desființare parțială…

B1: Dar noi nu facem acest lucru.

T.M.: Sunt nu știu câte măsuri, păi cum? Atunci cum?…

B1: Noi nu am avut până acum o discuție cu urbanismul.

T.M.: Aveți proces verbal de control în care constatați ceva, o realitate și trebuie să se propună de un specialist ce măsuri se iau…

B1: Eu propun să ne mai întâlnim o dată cu hârtiile pe față și atunci o să discutam strict legal.

T.M.: Care hârtii?

B1: Sunt adrese de la ANFP, sunt adrese… sunt legea.

T.M.: De la ANFP spune clar, Poliția Locală poate să desfășoare aceste activități în momentul în care ați preluat structura din cadrul direcției de urbanism…

B1: Ăsta doar ce s-a preluat, avem o hotărâre de consiliu local, s-a preluat în 2010, informați-vă.

T.M.: Nu s-a preluat întreaga structură, structura rămânând în continuare la direcția de urbanism. Dvs dați acele amenzi în baza unei dispoziții date de către domnul Teodorescu. Dn Teodorescu când era viceprimar cu atribuții de primar a dat o dispoziție în care a împuternicit, nu știu numărul dispoziției, v-a împuternicit să dați aceste amenzi, atâta tot. Nu există niciun oraș care să aibă două organe de control…

B1: Corect, aici aveți dreptate, nu există, toate sunt la Poliția Locală în toată țara.

F 3: Arhitectul șef este obligat… prin fișa postului, ce vorbim? Și pe mine mă controlează arhitectul șef pe județ și tot așa, dar uitați-vă în lege, e în legea 350.

T.M.: Este specificat, instituția arhitectului șef este cea care exercită controlul disciplinei în construcții. Deci să vă spun cum stau lucrurile, cine are drept de control și cine are drept să semneze pe un proces verbal  de sancțiuni se face prin dispoziție de primar, domnul primar spune dispoziție, următoarele persoane au drept de control, doar de control, da cutare, cutare, de la Poliția Locală, de la urbanism. Drept de sancționare sau de luare de măsuri au doar atât una sau maxim două persoane, deci fără această dispoziție nu avem …

B1: Îmi cer scuze, până acum cum s-a funcționat până să dăm noi amenzi sau până să veniți dvs?

T.M.: Are cineva de la Poliția Locală în fișa postului drept de întocmire procese verbale de constatare, are cineva de la Poliția Locală, întreb?

B1: Repet, nu știam că avem discuția asta că altfel veneam și eu pregătit cu hârtii.

T.M.: Arătați-mi fișa postului.

…………vorbesc toți unii peste alții…………..

T.M.: Eu vorbesc strict pe disciplina în construcții, dacă are cineva în fișa postului că are drept de sancțiune fără disciplina în construcții… Deci chestiile astea cu amenzile…  De obicei se contestă, de obicei vine inspectoratul la fiecare d-ăsta întocmit aiurea 5.000 de lei minim, pleacă de la 5.000 de lei amenda plus abuz în serviciu și ăsta e penal, deci nu ne jucăm. Tot niște colegi de-ai dvs au fost la o împrejmuire pe Buna Vestire nr. 4, stâlpi de metal, plasă bordurată, se uita la mine când i-am spus că îi trebuie autorizație, mai avea puțin să mă ia de guler și să mă dea afară, a zis: „tu în ce calitate ești aici?” deci eu fac împrejmuire și nu îmi trebuie autorizație

…………… vorbesc toți unii peste alții…………..

T.M.: Deci trebuie o dispoziție de primar cu persoane nominale cine are drept de sancțiune… deci haide să vă spun ceva, e bine să colaborați cu noi, deci noi nu zicem că dvs nu aveți niciun drept, colaborarea se face așa, dvs sunteți chemați de urgență sau se sesizează nu știu ce vă duceți, faceți control, întocmiți o notă de control, constatați acolo… acest proces verbal de control ajunge la direcția de urbanism…

F 4: Voi dați amenzile dar sesizările sunt la mine, eu mă duc la sesizări și ce fac? vă chem pe voi să îi dați amenda?

B1: Da.

F 4: Nu mi se pare normal……

T.M.: Legea 155 nu este lege organică, 155 este o lege specială, deci nu aveți cum, să fie două structuri…

B1: Conform OG 100 din decembrie 2016 suntem și noi prevăzuți în ea?

……Raspuns in cor „Da”……..

B1: Păi atunci ce vorbim?

T.M.: Asta încerc să vă explic, în cazul în care nu exista structură… noi avem structură.

B1: Eu repet, dvs conform legii și o să vă demonstrez, ați venit la noi după aceea ați vrut să plecați, în 2010-2011 și o să discutăm pe hotărâri de consiliu local.

T.M.: Pentru că nu ați funcționat.

B1: Și până acum am făcut trei hârtii la dvs, să ne înțelegem și nu ni s-a răspuns sau ni s-a răspuns în doi peri. Am cerut și noi să avem…

T.M.: … Acees la baza de date aveți pe ploiești.ro.

B1: Când aflu? Aflu după o lună de zile când puneți autorizațiile pe un site?

T.M.: Nu, se pun tot timpul.

B1: Se pun tot timpul? Haideți vă rog frumos…. și dacă eu găsesc procese verbale similare la urbanism date cu aceeași măsura?

T.M.: Chiar te rog. Deci în condițiile astea nu se poate discuta, reluăm discuția după ce îl chemăm și pe domnul primar.

F 1: Că vreți țineți dvs să dați sancțiuni.

B1: Nu țin, așa prevede legea.

F 1: Nu prevede legea așa. Deci mie îmi arătați articolul în care prevede legea așa.

B1: Era de preferat să ne întâlnim înainte să avem discuția asta tet a tet.

T.M.: De când citiți legislația în domeniu, această legislație cu controlul, de când lucrați cu ea?

B1: De ceva vreme.

T.M.: Bine eu lucrez de….

B1: Bun, nu contest faptul că sunteți mai pregătită ca mine, nu vreau să intru în polemică cu dvs

T.M.: În anul acesta fac 17 ani de când…

B1: Mulți înainte.

………………………………………………..

T.M.: De afirmațiile pe care le-ați făcut că eu vorbesc prin alte părți….

Bărbat 2: Am mai auzit, am mai auzit….

T.M.: Și eu am mai auzit că dumneavoastră vă duceți, nu știu,  mă rog, pe străziși țipați pe acolo pe stradă, nu știu ce faceți… Vi se pare corect?

B2: Da, e normal….

T.M.: A, atunci am lămurit-o. Deci finalizați aici.

B2: Nu finalizez deloc.

T.M.: Foarte bine, faceți ce doriți.

B2: Eu știu foarte bine ceea ce fac și legal….

T.M.: Despre ce vorbim, vreți cumva să vă invit până afară ca să continuăm discuția?

B2: Nu.

T.M.: E, atunci să finalizăm.

F3: Eu sunt mai liniștită că nu semnez eu. Există cineva care semnează aceste… Pentru că dorm mult mai liniștită. De ce vă doriți dumneavoastră să intrați în tot felul de procese verbale și sancțiuni mai ales că nu controlați foarte bine chestia asta. Deci eu care încerc să controlez foarte bine chestia asta și tot… Știți ce mi-a zis ISC-ul? Dacă ați știi pe ce normative lucrăm noi de control și de amendă la personal n-ați mai semna în viața dumneavoastră nimic. Pentru că orice ați semna nu este niciodată perfect din punctul nostru de vedere.

Carmen Gheorghe: Eu v-am ascultat și permiteți-mi și mie să vă spun câteva lucruri. Eu am discutat la birou săptămâna trecută, joi sau miercuri, nu mai știu și a rămas ca în cursul acestei săptămâni să ne întâlnim și să clarificăm anumite aspecte. Pentru că m-am săturat ca cei de la disciplina în construcții să vină și să-mi spună că nu sunt lăsați să facă aia, ei nu sunt abilitați, ei nu așa. Eu am ținut legătura tot timpul cu urbanismul, am avut cu totul și cu totul alte discuții și am zis hai să ne întâlnim și să stabilim fiecare ce are de făcut. Nu trebuie să fie nici călcătură de bătături, nici el să se ducă într-o parte… Pentru că eu atunci am spus, Lavinia preiei tu? Ai venit cu sesizarea cu…

F3: Eu îi fac, îi scriu ăluia amenda și ăla vine cu amenda la voi și…

Carmen Gheorghe: Haideți să ne întâlnim săptămâna asta spre sfârșit și haideți să stabilim ce are de făcut fiecare. Știm și noi ce avem de făcut, dar probabil că nici dumneavoastră nu știți așa cum nici eu nu știu ce e e în bucătăria dumneavoastră.

T.M.: E vorba de dispoziție de primar…E o procedură, asta nu o stabiliți voi…

C.G: Dacă mă lăsați să termin fraza, probabil că aveați altă reacție. Deci trebuie să stabilim efectiv toți pașii. De la sesizare, de la mers pe teren…. Asta ți-am spus-o de astă vară.

T.M.: Poliția locală intervine în disciplina în construcții când eu la Serviciul de Urbanism nu am suficienți oameni care să-mi acopere sesizările. Dar aici am un serviciu întreg de control. Eram singură, normal că trimiteam poliția locală în control.

C.G.: Lăsați doamnă că știam și noi ce făceați și câți polițiști locali aveați. Nu trebuie să ne învățați. Important este ce facem noi acum aici. Haideți să ne întâlnim într-o zi, două, să facem o procedură pe care să știm să lucrăm. Și noi și dumneavoastră.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut