fbpx
marți, aprilie 23, 2024
spot_img

City managerul Teodora Marin face lucrări ilegale în Ploiești?! FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

De săptămâni bune se lucrează cu spor la imobilul de pe strada Ștefan Greceanu, nr. 6, din Ploiești! Potrivit surselor ziarului Incomod lucrările sunt ilegale și, mai mult decât atât, coordonate chiar de către city managerul Teodora Marin. Mai exact, este vorba de o casă care a fost cumpărată de societatea fiului Teodorei Marin, într-o zonă unde există restricție de construire de la Urbanism. City managerul s-ar fi zbătut să obțină avizele de construire pentru ridicarea restricției, dar sursele noastre spun că până în prezent nu s-a întâmplat acest lucru. Totuși, acest aspect se pare că nu împiedică cu nimic avansarea lucrărilor la imobil.

Ancheta a pornit de la o sesizare din partea unui cititor care, cu câteva săptămâni în urmă, ne-a informat că strada Ștefan Greceanu era blocată de două mașini de la Rosal, operatorul de salubritate, care încărcau gunoi și moloz din curtea respectivă. Despre acest lucru, Teodora Marin spune că are contract cu Rosal.

- Reclamă -

“Asta s-a întâmplat acum vreo două luni, e un contract făcut cu ei, dar acum nu mai ridică ei. De când au început lucrările are un contract cu constructorul, constructorul cară. Știu că are contract cu Rosalul cu facturi plătite de fiecare dată. Asta a fost pentru gunoiul menajer, ce s-a făcut curățenie pe acolo. Acum de când a început să decoperteze, nu. Era gunoi, acolo au stat niște țigani, era gunoi de peste tot de pe acolo, o fi fost și moloz că s-a luat din fiecare încăpere, dar asta a fost, acum e contract cu constructorul.”, a spus Teodora Marin.

harta monumente si zone de protectie 1 - Ziarul INCOMODDe acolo jurnaliștii noștri au început investigația care pare să indice faptul că lucrările de la imobilul din strada Ștefan Greceanu nr. 6 sunt ilegale. Imobilul respectiv se află în zona de protecție a unui monument (harta cu monumente și zone de protecție arată că imobilul se află în zona verde), astfel că orice lucrări necesită autorizații. Teodora Marin, deși spune că nu ea gestionează lucrările efectuate la imobilul respectiv, ci fiul ei, a putut răspunde la toate întrebările și ne-a pus la dispoziție mai multe documente. Cu toate că spune că nu are nevoie de autorizație de la Urbanism, documentele puse chiar de către ea la dispoziția noastră o contrazic.

City managerul a declarat că:

- Reclamă -

„N-am cumpărat-o eu, este casa societății fiului mei, care este medic stomatolog, nu am cumpărat-o eu. Acum se efectuează lucrări de reparații curente, nu se efectuează alte lucrări, pe interior se efectuează și conform Legii 50 are voie să facă. Urmează să își ia și autorizație de construcție, deocamdată face doar pe interior, nu modifică absolut nimic, totul rămâne la fel. Vă trimit eu o adresă de la Urbanism, le-am solicitat punctul de vedere, numai când se va lucra la acoperiș atunci se va lua și autorizație de construcție, o să se ia. În momentul acesta se lucrează la interior, atât.”, a declarat Teodora Marin pentru ziarul Incomod.

Declarația Teodorei Marin și situația din teren contravin unor prevederi ale Legii 50/1991, care enumeră lucrările care se pot face fără autorizație de construcție:

„Dacă lucrările prevăzute la alin. (1) (…) se execută la construcțiile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), este obligatorie emiterea autorizației de construire.

Art. 3, alin. (1), lit. b) spune că:

„lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege – monumente, ansambluri, situri – inclusiv la anexele acestora, identificate în acelaşi imobil – teren şi/sau construcţii, la construcţii amplasate în zone de protecţie a monumentelor şi în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate;”

Potrivit hărții cu zone protejate pe baza căreia se emit Certificatele de urbanism casa este amplasată în afara zonei protejate (cu linie albastră) dar este în zona de protecție a unui monument (este în bulină verde), deci conform celor scrise mai sus pentru orice trebuie autorizație.

- Reclamă -

Din documentele puse la dispoziție de city manager reiese că au întrebat la Urbanism dacă lucrări de reparații la fațadă (tencuieli) și acoperiș necesită autorizații, iar Direcția a răspuns că „pentru lucrările solicitate de dumneavoastră este necesară emiterea unui certificat de urbanism și a unei autorizații de construire”.

Fotografiile realizate în diferite zile arată că au fost ridicate cantități mari de deșeuri (moloz, tencuieli, rame de ferestre sau uși) rezultate de la lucrări, iar acestea susțin ipoteza că acele lucrări nu sunt doar reparații curente, ci sunt de o amploare mult mai mare. În plus, în fotografiile făcute din fața imobilului se vede că un perete a fost spart complet și că în curte au fost aruncate reziduuri ce par a proveni de la ferestre și uși înlăturate din imobil.

Potrivit surselor noastre, Teodora Marin a încercat să obțină înlăturarea restricției și autorizația de construire dar, potrivit legii, acestea nu au fost aprobate. Se pare că a fost sfătuită de cineva de la Urbanism să pretindă că face doar reparații curente.

Direcția de Urbanism este chiar în subordinea Teodorei Marin, iar persoana care a sfătuit-o să mascheze astfel lucrările i-ar fi spus și că n-ar trebui să își facă probleme tocmai din acest motiv. În plus, la Direcția de Urbanism a fost numită director Cristina Herția, adusă în funcție de consilierul Eugen Prună, cu acordul Teodorei Marin. Despre Cristina Herția am scris chiar săptămâna trecută, după ce angajații ne-au spus că aceasta îi amenință și îi hărțuiește. Detalii aici!

La scurt timp după publicarea acelui material, Lavinia Cursaru, angajata Direcției de Urbanism, a sărit în apărarea Cristinei Herția, dar și a Teodorei Marin, lăsând un comentariu la articolul nostru în care o omagia pe city manager.

Astăzi Teodora Marin a fost sunată din nou de reporterii noștri pentru a-i spune despre fotografiile pe care le avem și de prevederile Legii 50/1991, dar aceasta nu a mai răspuns la telefon. Redacția noastră a solicitat un punct de vedere în scris și de la Direcția de Urbanism, dar acesta nu a fost încă remis.

Vezi mai jos imagini realizate pe parcursul ultimelor săptămâni care arată că la imobilul respectiv sunt efectuate ample lucrări:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. La o sesizare pe care am depus-o la Urbanism cu termen de raspuns pentru sfarsitul luni Aprilie 2017 nu am primit raspuns nici in prezent,dupa cele prezentate de Dvs. se pare ca orasul intra usor-usor pe mana unor incompetenti numiti politic si protejati.
    Apropo … este adevarat ca Politia Locala efectueazã controale pentru identificarea lucrãrilor de construcţii executate fãrã autorizaţie de construire sau desfiinţare, dupã caz, inclusiv a construcţiilor cu caracter provizoriu?
    In Ploiesti exista Politie Locala?
    Isi justifica salariile de bugetari?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Candidații la Primăria Ploiești se vor confrunta față în față

Singura dezbatere publică între candidații la Primăria Ploiești este organizată de Ziarul Incomod.Participă șase dintre principalii competitori (în...
Sari la conținut