fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

CJ Prahova visează la investiţii prin Programul „Anghel Saligny” pentru gaze în 31 de comune

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Judeţean pregăteşte protocoale de colaborare cu 31 de primării din Prahova pentru depunerea în cadrul Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” a unor proiecte de introducere a gazelor.

Cele şase obiective de investiţii vizează introducerea unor reţele inteligente de distribuţie a gazelor naturale, în 31 de localităţi situate în zonele de nord, nord-est şi est ale judeţului. Proiectele sunt pregătite de peste un an de către administraţia judeţeană, în parteneriat cu autorităţile locale. Conducerea Consiliului Judeţean speră să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, pe ordinea de zi a şedinţei din 31 martie fiind propuse în acest sens şase proiecte privind semnarea unor acorduri de parteneriat cu primăriile pentru depunerea proiectelor.

Investiţia necesară este estimată la aproximativ 215 milioane de euro şi presupune introducerea a peste 1.100 de kilometri de reţele de gaze, care să deservească aproximativ 40.000 de consumatori, gospodării și instituții publice, potrivit calculelor făcute de autorităţile judeţene.

- Reclamă -

Pentru localităţile Lapoș, Jugureni, Călugăreni, Fântânele, Vadu Săpat şi Gura Vadului, proiectul e estimat la 133,9 milioane de lei cu tot cu TVA şi prevede o reţea de gaze în lungime totală de 139,6 kilometri.

Pentru Colceag, Fulga, Boldești Grădiștea și Sălciile, proiectul e estimate la 127,8 milioane de lei şi prevede o rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în lungime totală de 136,8 kilometri.

Pentru Șoimari, Chiojdeanca, Salcia, Apostolache, Gornet Cricov, Tătaru şi Sângeru, obiectivul pentru care autorităţile cer fonduri prin Programul “Anghel Saligny” e estimate la 165,7 milioane. Lungimea totală a reţelei de gaze ar urma să fie de 192 de kilometric.

- Reclamă -

În comunele Cerașu, Ariceștii Zeletin, Starchiojd, Bătrâni, Posești şi Cărbunești, autorităţile propun un proiect estimate la aproape 208,4 milioane de lei cu tot cu TVA, cu o lungime totală a rețelei inteligentă de distribuție gaze naturale de aproape 222,2 km.

Pentru localităţile Teișani, Izvoarele şi Măneciu, proiectul are o valoare estimată de 227,15 milioane de lei şi prevede o reţea de 210,40 km.

În fine, pentru Talea, Adunați, Secăria, Șotrile şi Valea Doftanei, proiectul prevede o reţea de 204,8 kilometri. Valoarea totală este estimate la 207,6 milioane de lei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Noii consilieri județeni au primit certificatele doveditore al alegerii în funcție

Alegerile locale din 9 iunie au schimbat semnificatic componența Consiliului Județean Prahova. Noii consilieri județeni au primit vineri certificatul...