Dacă nu v-ați prins despre ce oraș e vorba, vă ofer un citat de pe Wikipedia:

Pula (în latină Pietas Iulia, italiană Pola, venetă Poła, istriotă Puola, slovenă Pulj, germană Polei) este un oraș în cantonul Istria, Croația, având o populație de 57.460 de locuitori (2011). Este o renumită stațiune heliomarină și un important centru turistic, cunoscut pentru climatul său moderat, apele domoale, natura bine conservată, dar și pentru bogatul patrimoniu istoric și cultural.

Și ca să nu oripilez persoanele mai sensibile o să folosesc denumirea italiană, adică Pola.

Iată de ce ar trebui să ne înfrățim cu acest oraș și eventual să ne schimbăm numele:

Pola străzi. La Ploiești e ca în legenda Meșterului Manole. Unii asfaltează azi și mâine vin alții care sparg asfaltul că au uitat să schimbe niște cabluri.

Pola transport în comun civilizat. Dacă vine vreun turist și vede ce autobuze folosim o să creadă că se filmează vreun film cu acțiunea plasată în timpul războiului rece. Ca să nu mai spunem de tramvaiele revopsite care vor circula pe liniile reabilitate.

Pola parcări. Se parchează pe principiul ”fiecare unde apucă”. Cu acest prilej putem spune că Pola poliție. Voi circulați prin New York? Nu-i vedeți?

Pola tribunal civilizat. O să ajungem să facem săli de judecată prin mall-urile din Ploiești ca ăia de la Buzău.

Pola luminițe de sărbători.

Pola stadion, pola echipă de fotbal.

Și de final: dacă vine cineva cu o propunere OK, administrația locală va folosi același refren: Pola bani.

Deci? Ne înfrățim sau nu cu orașul din Croația?

1 COMENTARIU

  1. Jocul de cuvinte e frumos si se potriveste conditiei deplorabile a orasului. INSA am vrea noi sa ne infratim cu Pola.. Acolo e frumos, cald, colorat si asfaltat. Aici, insa, e direct India. Oricat de bine as cunoaste strazile si gropile din ele, tot ca pe camp ma simt si ma trezesc strigand nervoasa, zilnic, “@#$%* cu India ma’si!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here