card de sanatate1

card de sanatate1O prahoveancă a descoperit că pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate apar adresele a zeci de mii de asigurați din județul Prahova.

Femeia a încercat să afle de ce nu a primit card-ul, motiv pentru care și-a căutat numele pe CNAS Prahova.

Acolo, ea a descoperit două liste publicate, realizate în programul Excel, care conțin nume, prenume și adrese exacte (vezi foto jos). Fișierele puteau fi descărcate de oricine dorea, fără probleme.

Prima listă, reprezintă 18.607 persoane din județ, cărora poșta le-a returnat cardurile de sănătate, cel mai probabil pentru că nu au fost găsite acasă.

Al doilea fișier, însă, conține 537 de nume și adrese ale unor persoane aflate pe lista Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești, care probabil nu vor fi deloc încântate de asemenea scăpare.

Femeia care a făcut descoperirea și care lucrează în domeniul justiției a spus pentru max-media.ro: “Eu nu apar pe listele acelea, pentru că nu mi-au emis card, dar le-am văzut și mi s-a părut aiurea. Noi când postăm declarațiile de avere pe site-ul unității, ștergem adresele noastre, nu de alta, dar parcă nu prea vreau să-mi ciocăne un hoț la ușă”.

Chestionați pe această temă, cei de la CNAS Prahova au declarat – prin purtătorul de cuvânt, Cătălin Tudorache – că au fost postate dintr-o eroare umană. De altfel, după telefonul dat de reprezentanții Max-Media.ro, fișierele au fost scoase de pe site.

Sursa: www.max-media.ro

site CNAS liste asigurati Prahova1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here