Mai multe județe din țară au fost afectate de furtuna puternică și grindina de dimensiuni mari. Meteorologii au emis cod galben de inundații.

În cinci județe din Moldova și Transilvania este pericol de inundații. În Cluj a fost emisă o avertizare RO-ALERT de către autorități după ce grindina de dimensiuni uriașe a făcut prăpăd. De asemenea, în Iași și Neamț copacii au căzut pe cablurile de tramvai și traficul a fost blocat în urma furtunii.

Hidrologii au avertizat că precipitațiile prognozate pot duce la scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite, spun sursele Antena3.

Cele mai expuse la fenomenele hidrologice periculoase sunt unele râuri mici din bazinele hidrografice Cerna și Strei, bazinul superior și mijlociu. De asemenea, vizate sunt și bazinele hidrografice: Moldova (afluenții aferenți sectorului aval de confluența cu râul Moldovița) și Siret (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu) în județele Suceava, Neamț și Iași.

De altfel, Drumul Național 15D a fost blocat astăzi din cauza unor copaci doborâți de furtună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here