fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Cod galben în Prahova: ploi torențiale, descărcări electrice și vânt puternic. Ninsoare la munte

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Județul Prahova intră sub cod galben de vreme rea, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, într-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos integral:

„Joi, 14 octombrie, începând cu ora 13:00 până pe 16 octombrie, ora 14:00 județul Prahova se va afla sub cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, sunt așteptate ploi abundente cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, urmând să se acumuleze până la 40 de litri/mp. În zonele montane, la altitudini mai mari de 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

- Reclamă -

155 de pompieri cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din județ.

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vânt, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

- Reclamă -

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut