Meteorologii au emis o avertizare de ploi abundente și vreme rea, fiind emise coduri portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accenturată.

România se află sub un cod galben de val de căldură și disconfort termic accentuat, valabil până în această noapte.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până miercuri, la ora 10:00.

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată.

De asemenea, a fost emis și o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente, valabilă până miercuri, la ora 10:00.

În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here