Duminică, 25 februarie 2018 s-a desfășurat, la sediul Instituției Prefectului Județul Prahova, ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în vederea analizării măsurilor impuse în condițiile avertizării meteorologice Cod Portocaliu cu interval de valabilitate 25.02.2018 – 01.03.2018, condusă de prefectul Ioana-Mădălina Lupea. La ședința au participat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă, vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova și Teodora Marin, city manager în Primăria Ploiești.

În cadrul ședinței au fost analizate starea drumurilor naționale și județene, pregătirea utilajelor și mijloacelor de intervenție, stocurile de materiale antiderapante.

A fost operaționalizat Centrul județean de coordonare și conducere a intervenției și au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile primăriilor.

Au fost dispuse măsuri de patrulare, identificare și transport a persoanelor fără adăpost la centrele de primire stabilite împreună cu autoritățile locale, cât și de transportare, din timp, a pacienților dializați și a femeilor însărcinate care, din cauza fenomenelor meteorologice, riscă să rămână blocați în zone izolate, la unitățile sanitare din teritoriu și internarea acestora la secțiile de specialitate respective.

S-a solicitat amenajarea în localitățile Ciorani și Mizil-Albești a unor centre de primire pentru eventualele persoane blocate în tranzit, cât și suplimentarea echipelor de intervenție ale Electrica, cu optimizarea activităților de dispecerat ale acesteia.

În municipiul Ploiești, la cererea prefectului, se vor lua măsuri de alocare în plus a mijloacelor de transport în comun la orele de intrare la cursuri ale elevilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here