INUNDATII

INUNDATIIInstitutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod roșu de inundații.

Hidrologii au prelungit, joi, până la ora 12,00, Codul roșu de inundații instituit pe râul Crasna din județul Satu Mare. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 2,00 și 12,00, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte se prelungește Codul Roșu pe râul Crasna, pe sector aval s.h. Craidorolț (sector îndiguit) din județul Satu Mare.

Fenomenele vizate de hidrologi sunt: creșteri de debite și niveluri cu depășirea Cotelor de Pericol, ca urmare a propagării viiturilor formate în amonte. În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice INHGA va actualiza prognoza hidrologică.

Atenționarea de Cod Roșu a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Ape: Someș-Tisa, Crișuri, Mureș.

Aurel Ulici, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare, a declarat că 20 de persoane au fost evacuate. „Ca urmare a depăşirii cotei de pericol pe râul Crasna, au fost evacuate 20 de persoane, dintre care 12 adulți, 7 copii la căminul cultural și o persoană imobilizată la pat fiind transportată la rude. A fost afectată o porțiune de 1500 metri liniari de dig, acesta fiind supraînălțat cu 6.500 de saci de nisip și diguri gonflabile. Nu au fost afectate locuințele. De aseară a început să crească volumul de apă. Din informațiile colegilor, nivelul apelor e în scădere. Dacă se va impune, vom interveni în continuare”, a declarat Aurel Ulici la Digi24, precizând că drumurile nu sunt blocate. 

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here