sedinta de guvern

sedinta de guvernProiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni şi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere, a anunţat premierul Victor Ponta, în cadrul unei şedinţe extraordinare la Palatul Victoria.

Guvernul s-a reunit din nou în şedinţă, joi, pentru a discuta noul proiect de Cod Fiscal şi pe cel al Codului de Procedură Fiscală.

“Astăzi sunt ultimele amendamente la Codul Fiscal. Luni, la ora 13.00, ne reîntâlnim cu cei care încă nu au avizat până luni. Cei care au avizat pot să îşi vadă de treabă şi să fie doar un secretar de stat, în aşa fel încât miercuri am garanţia 100% că cele două proiecte sunt avizate şi le adoptăm în şedinţa de guvern”, le-a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern.

Premierul a precizat că pentru Codul de Procedură Fiscală există toate aprobările, mai fiind nevoie doar de avizul Ministerului Justiţiei.

Premierul i-a cerut secretarului general al Guvernului Ion Moraru să trimită joi spre avizare Codul de procedură fiscală atât către Consiliul Economic și Social, cât și către Consiliul Legislativ.

“Toate procedurile vor fi impecabile, nu ne critică nimeni pe niciun fel de problemă de procedură. (…) Oricum nu e ordonanță să intre imediat în vigoare, ci merge la Parlament”, a susținut prim-ministrul.

În şedinţa de miercuri, Victor Ponta le-a cerut miniștrilor care nu au avizat încă cele două proiecte să urgenteze procedurile în acest sens.

“Și cei care încă nu ați dat avizul formal până mâine (n.r. joi) îl dați, cei care aveți observații sau propuneri mâine le discutăm și decidem ce intră, ce nu intră în Cod. Important e, domnule secretar general, mâine la ora 11,00 ședință de guvern doar cu cele două proiecte. Din ce am văzut, stadiul este aproape final, însă procedurile ne ucid.

Și, dacă nu o să ne mișcăm noi mai repede, o să stăm după proceduri și după hârtii care se plimbă între ministere. Deci, astă-seară, la Finanțe, vă duceți să vedeți dacă mai aveți observații, dacă sunt lucruri pe care nu vă înțelegeți cu cei de la Finanțe, mâine le avem în ședința de guvern. Și cei care ați fost de acord — cei mai mulți miniștri ați fost de acord, dar nu ați dat semnătura — puneți semnătura pe avizul pentru Cod”, a declarat premierul în şedinţa de Guvern de miercuri.

Ponta le-a cerut reprezentanților de la Finanțe să pună pe site-ul ministerului forma finală a celor două proiecte.

Victor Ponta a anunţat că aşteaptă ca procesul de avizare la nivel ministerial al Codurilor Fiscal şi de Procedură Fiscală să fie încheiat până pe 20 martie, pentru ca acestea să fie trimise Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here