Acasă Național Codul penal a fost adoptat în viteză și fără dezbateri într-o sesiune...

Codul penal a fost adoptat în viteză și fără dezbateri într-o sesiune extraordinară a Senatului

0
Senatul Romaniei

Modificările aduse Codului penal au fost adoptate marți de plenul Senatului, în regim de urgență și fără dezbateri. PNL și USR și-au susținut toate cele 161 de amendamente respinse în comisia Iordache, dar acestea au fost respinse pe bandă rulantă de majoritatea PSD – ALDE.

Senatorii au aprobat toate modificările la Codul penal propuse de raportul Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, condusă de Florin Iordache, inclusiv dezincriminarea parțială a abuzului în serviciu, infracțiunea pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, pe 21 iunie, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

S-au înregistrat 74 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” și 9 abțineri – senatorii UDMR. Maghiarii au anunțat încă de la început că nu vor vota Codul penal pentru că nu sunt de acord cu redefinirea abuzului în serviciu în forma PSD și nici cu dezincriminarea neglijenței în serviciu.

Actul normativ se va întoarce în comisia Iordache, iar apoi va fi trimis, mâine sau cel târziu joi, plenului Camerei Deputaților, care este forul decizional.

sursa. g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here