Codul Rutier ar putea suferi câteva modificări majore anul acesta. Cei care doresc să obțină permisul de conducere sunt vizați de aceste schimbări. Iată ce trebuie să știe viitorii șoferi.

Cei care își doresc să devină șoferi trebuie să știe că vor exista câteva schimbări esențiale în Codul Rutier. Astfel, examenul auto ar putea fi dat oriunde în țară, nu doar în localitatea de domiciliu, așa cum s-a întâmplat până acum.

De asemenea, alături de examinator ar putea fi prezent în mașină și instructorul auto pe toată durata examenului, acest lucru având ca scop relaxarea psihică a elevilor.

O altă modificare constă în faptul că cei ce vor să devină șoferi vor da examenul teoretic înainte de a începe orele de condus, întrucât programarea la oraș durează de la câteva săptămâni până la câteva luni.

Cu toate acestea, proiectul se află momentan în dezbatere la Senat, urmând să treacă și prin camera decizională, prin Camera Deputaților, ca mai apoi să ajungă la președinte pentru a fi promulgat și a intra în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here