Aproape întreg teritoriul țării este sub coduri galben și portocaliu de ploi, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Avertizarea meteo este valabilă până marți, la ora 22.00, mai precizează sursa citată.

Codul galben de ploi afectează zone din Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și zonele montane, cea mai mare parte a Moldovei și local Crișana și Banatul.

”Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. În regiunile sud-estice disconfortul termic va fi în continuare ridicat”, precizează ANM.

Codul portocaliu este valabil pentru județele din nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei, unde se preconizează perioade cu averse torențiale.

”În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60…70 l/mp”, se arată într-un comunicat remis de ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here