Comitetul Executiv (CEX) al PSD a decis luni în unanimitate ca Guvernul să modifice prin ordonanță de urgență Codurile penale, mai exact acele prevederi declarate neconstituționale de către CCR.

”A fost o astfel de discuție, în unanimitate s-a hotărât ca articolele declarate neconstituționale să vedem oportunitatea de a fi promovate prin ordonanță de urgență”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la finalul ședinței CEX.

”Am văzut că foarte multe legi au durat mult, au fost constestate, trimise la CCR, în ce privește aplicarea acestor legi termenul a fost mult depășit. Modificări vor fi la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Am hotărât ca ceea ce s-a declarat Constitutțional să avem și această posibilitate de a da OUG. Am avut o primă discuție, nu am făcut o discuție detaliată. Acum în cadrul CEX la propunerea unuia dintre colegi, în unanimitate, s-a decis ca articolele declarate neconstituționale să fie dată OUG. Nu am vorbit de termen, nu pot să vă spun când”, a mai adăugat aceasta.

Sursa: www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here