Colegiul Medicilor Prahova și Inspectoratul Școlar s-au autosesizat după apariția în presă a filmărilor cu medicul Dan Gavrilescu ce prezenta elevilor de liceu teorii ale conspirației despre pandemia de coronavirus fătă să aibă un fundament științific.

Directorul liceului şi dirigintele clasei unde un medic de familie a făcut afirmaţii nesusţinute ştiinţific despre virusul SARS-CoV-2 în faţa unor elevi din clasa a XII-a, au fost chemaţi, vineri, pentru a da explicaţii la Inspecotratul Şcolar Judeţean Prahova.

Din punctul nostru de vedere a fost o neglijenţă a doamnei diriginte. Ar fi trebuit să aibă o discuţie înainte cu domnul doctor şi să stabilească împreună tema discursului. Vom propune ca doamna profosoară să-şi piardă calitatea de diriginte al clasei”, a declarat Ilona Rizea, inspector şef al ISJ Prahova.

Simona Schnelbac, președintele Colegiului Medicilor a confirmat că și acest for s-a autosesizat în cazul medicului câmpinean.

Medicul de familie Dan Decebal Gavrilescu a fost invitat la Colegiul Tehnologic Forestier din Câmpina pentru a susţine un curs special elevilor de clasa a XII-a de liceu, în timpul programului ”Şcoala Altfel”. Întâlnirea dintre medic şi elevi a avut loc online, iar tema dezbaterii a fost pandemia de coronavirus. În timpul discursului, medicul a făcut o serie de afirmaţii care nu au un fundament ştiinţific. Acesta le-a spus elevilor că  virusul SARS-CoV-2 este ”fabricat de mâna criminală a omului şi folosit ca armă biologică”, fără să aducă argumente ştiinţifice în acest sens.

Întrebat de unul dintre elevi care ar fi scopul unei arme biologice folosite împotriva oamenilor, medicul Dan Gavrilescu a răspuns: ”Aşa-s războaiele, dragă!”.

1 COMENTARIU

  1. Domnul doctor trebuie promovat nu sanctionat. Cu viziunea dumnealui si cuyrajul de a spune adevarul despre aceasta imensa farsa mondiala numita plandemia Covid, ar putea reforma total intregul Minister ala Sanatatii (actulul Minister al Bolilor).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here