fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
15.6 C
Ploiești
spot_img

Comisarul șef Adrian Rădulescu, ofițer anticorupție din Ploiești, mutat la ”logistică” în București. Anchetă după un articol publicat de ziarulincomod.ro

Citește Și

- Reclamă -

 Comisarul șef Adrian Rădulescu (foto), ofițer în cadrul Direcției Generală Anticorupție (DGA) structura teritorială Ploiești a fost transferat la București, tot în cadrul DGA, dar la serviciul ”logistică” după ce mai multe verificări au fost declanșate ca urmare a articolului scris de ziarulincomod.ro. Potrivit unor surse, comisarului șef i s-a retras și avizul de secret de serviciu care îi permitea să facă informări care ulterior să se materializeze în anchete penale. Cel mai probabil urmează să fie în continuare în vizorul anchetatorilor de la ”control intern”.

Reamintim că la începutul lunii aprilie 2023, ziarulincomod.ro publica un articol în care semnala vulnerabilități fără precedent într-o instituție de forță a Ministerului de Interne, respectiv Direcția Generală Anticorupție, structura teritoriala Ploiești.

- Reclamă -

Potrivit surselor ziarulincomod.ro, la acel moment era în desfășurare o amplă investigație la nivelul Ministerului de Interne, fiind vizate mai multe infracțiuni chiar și de criminalitate organizată,  dar și vulnerabilitatea unei instituții de forță din cadrul ministerului prin compromiterea unui ofițer de poliție care pare a executa ordinele unui grupări bine structurate, finanțarea fiind asigurată de câțiva oameni de afaceri cu interese politice și economice în județul Prahova.

Există mai multe indicii și suspiciuni potrivit cărora acest ofițer pe lângă rapoarte informative false cu scopul răzbunării ar face cu bună știință jocurile unei grup infracțional organizat.

Vulnerabilitatea structurii unde activează Rădulescu este dovedită prin afirmațiile celor din grupul infracțional organizat care discută încă de la începutul anului detalii dintr-un dosar penal aflat la structura centrală a DNA aflat în stadiul de cercetare, deci faza nepublică.

- Reclamă -

Membrii grupului menționează persoanele vizate, ordinea persoanelor care urmează a fi audiate, mijloacele de probă, ba chiar au ”scăpat” aceste informații în spațiul public pe un website controlat de ei. Tot ei precizează că știu de la Rădulescu faptul că acest dosar este întocmit ca urmare a două rapoarte informative cu caracter secret de serviciu.

Recent, deși nu are aviz de poliție judiciară, ofițerul s-a deplasat la DNA structura centrală pentru ”a-i învăța” pe anchetatori cum să abordeze mai multe persoane și cum să strângă probe.

Adrian Rădulescu așteaptă între timp soluționarea unui dosar penal, deferit justiției de DNA Ploiești, în care el este inculpat, acuzat de cercetare abuzivă.

Într-un alt dosar penal înregistrat la Parchetul General în 2019 și aflat încă în cercetare ofițerul este acuzat de un procuror DNA pentru nu mai puțin de șase infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, mărturie mincinoasă, inducerea în eroare a organelor judiciare, favorizarea făptuitorului, complicitate la represiune nedreaptă și ultraj judiciar.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...