În urmă cu doar câteva momente, comisarul șef Nicolae Zecheru, șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a ajuns la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești unde va fi audiat în calitate de martor în celebrul dosar “Papici”. Zecheru nu a făcut nicio declarație în fața jurnaliștilor la momentul intrării în sediul anticorupție din Ploiești.

După ce Curtea Supremă a decis săptămâna trecută redeschiderea dosarului clasat în 2013 din lipsă de probe de către procurorul Lucian Papici, astăzi încep audierile la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești.

Reamintim că în dosarul în care se fac cercetări cu privire la constituirea unui grup infracțional, favorizarea infractorului, luare și dare de mită sunt vizate 13 persoane cu funcții importante din județ.

Se pare că din 2013 până în prezent, procurorii au noi indicii și probe cu privire la săvârșirea faptelor, motiv pentru care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca dosarul să fie redeschis și instrumentat de către procurorii anticorupție din Ploiești, renumiți pentru instrumentarea și altor dosare celebre, printre care reamintim Apa Nova, dar și dosarul în care au fost reținuți trei polițiști cu funcții importante în IPJ Prahova: Adrian Rădulescu, la momentul respectiv adjunct al chestorului Viorel Dosaru, care conducea atunci IPJ Prahova, Emanuel Saghel, ofiței BCCO, și Constantin Ispas, șeful Direcției Generale Anticorupție Prahova.

Potrivit unor surse, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din Ploiești vor fi audiați astăzi, în calitate de martori, încă doi polițiști din Prahova, Cristian Manea, șeful Poliției Ploiești, și Ionuț Ciorobea, polițist în cadrul Serviciului Economic din cadrul IPJ Prahova.

De altfel, ieri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție a fost chemat adjunctul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorul Liviu Mihail Tudose, care a discutat cu procurorii anticorupție timp de zece minute, după care a părăsit sediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here