fbpx
duminică, aprilie 14, 2024
spot_img

Comisia juridică din Senat: Faptele de corupție vor fi grațiate!

Citește Și

- Reclamă -

Majoritatea PSD din comisia juridică din Senat a votat grațierea faptelor de corupție – luare de mită, dare de mită, trafic de influență, adoptând propunerea formulată de Șerban Nicolae dar și de Traian Băsescu la proiectul legii grațierii al Guvernului. Au fost 5 voturi pentru – toate de la PSD – și trei împotrivă – câte unul de la PNL, USR și UDMR.

Dacă nu ar fi lipsit doi membri PNL de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 în comisie pe această propunere.

- Reclamă -

Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaților este decizională.

Votul pentru propunere a fost dat în ciuda faptului că reprezentanții CSM, ai Parchetului General și ai Uniunii Naționale a Barourilor au susținut că faptele de corupție nu trebuie grațiate.

Comisia juridică din Senat trebuie să adopte un raport cu modificări la acest proiect de lege urmând ca acesta să intre în plen.

- Reclamă -

De amintit faptul că președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la momentul în care Nicolae și-a depus amendamentul la acest proiect, că nu îl susține și că acesta îl va retrage. Acest lucru nu s-a întâmplat și, mai mult, a fost votat de toți membrii PSD din comisie.

Concret, amendamentul presupune excluderea infracțiunilor prevăzute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infracțiunilor exceptate de la grațiere prevăzută în proiectul de lege al Guvernului.

Acestea sunt: luare de mită, dare de mită, trafic de influență, complicitate la trafic de influență, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia

Proiectul prevede grațierea pentru infracțiunile comise până la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Șerban Nicolae, președintele comisiei.

Citește mai departe pe HotNews.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Sondaj CURS: Volosevici – 46% pe Ploiești, Nanu – 43% pe Prahova

Potrivit unui sondaj CURS, realizat în perioada 2-9 aprilie, Andrei Voloșevici (PSD) ar câștiga alegerile pentru Primăria Ploiești cu...
Sari la conținut