Aleşii vor înfiinţa o comisie specială pentru problemele din Justiţie, dar şi una care să verifice creşterile de preţ la energia electrică. Şi comisia care a anchetat alegerile prezidenţiale din 2009 îşi va prelungi activitatea.

Conducerea Parlamentului vrea să afle și ce s-a întâmplat și cu arhiva SIPA. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, spunea ieri că își dorește detalii cu privire la acest subiect și vrea să știe cine sunt persoanele care au intrat în această arhivă, deși nu erau autorizate să facă acest lucru.

O altă comisie urmează să verifice ce s-a întâmplat cu prețul electricității în această vară, după ce o analiză a Guvernului a arătat că s-ar putea să existe nereguli la ANRE.

Birourile Permanente Reunite au aprobat solicitarea PSD-ALDE de înfiinţare a unei comisii speciale prin care să se pună în acord deciziile Curţii Constituţionale cu textul Codului penal.

De asemenea, comisia pentru alegerile din 2009 își prelungește activitatea cu 60 de zile.

Având în vedere complexitatea activităţii comisiei parlamentare de anchetă şi faptul că activitatea acesteia a fost blocată prin refuzul domnului Augustin Lazăr – procuror general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ de a pune la dispoziţia comisiei parlamentare de anchetă dosarul nr. 213/P/2017 clasat, în vederea stabilirii adevărului cu privire la aspecte ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezidenţial, precum şi de refuzul doamnei Laura Codruţa Kovesi, Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de pe lângă ÎCCJ NA de a răspunde la întrebarea dacă a fost prezentă în seara de 6 decembrie 2009 în casa domnului Gabriel Oprea, solicităm prelungirea cu încă un termen de 60 de zile a activităţii comisiei în scopul îndeplinirii obiectivelor prevăzute în hotărârea de constituire prin propunerea de modificare a Hotărârii Parlamentului României nr.39/2017”, se arată în solicitarea de prelungire a termenului, aprobată miercuri de Birourile Permanente Reunite.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here