Din seria exemplelor de Administrație, așa da! vă prezentăm astăzi un nou episod din comuna prahoveana Scorțeni. Autoritățile de aici au înțeles cum și în ce să investească. Posibilități sunt oriunde, dar e nevoie de un management eficient și calitate. Pe lângă infrastructură, utilități și dezvoltarea comunei, s-au gândit și la tinerii din localitate. Elevii de aici au în școli cele mai bune dotări și în timpul liber au parte de cursuri gratuite de dans popular, modern și canto la Căminul Cultural, o investiție de 100.000 de euro.

Acești tineri reprezintă mândria comunei prahovene Scorțeni. Copiii, de la cei mai mari la cei mai mici, și-au descoperit pasiunea pentru dans popular și acum participă la festivaluri, competiții și concursuri atât în țară cât și peste hotare. Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția autorităților de aici care investesc în tineri. În 2014 s-au accesat fonduri și a fost reabilitat căminul cultural din centrul localității. Cu banii obținuți a fost cumpărat mobilier, aparatură modernă, recuzită și s-au pus bazele cursurilor de dans popular, modern, pictură și canto.

Pentru a atrage cât mai mulți copii, activitatea a fost promovată în toate localitățile și astăzi patru grupe de copii activează aici. Căminul cultural pune totul la dispoziția copiilor, iar deplasările sunt suportate de Consiliul Local. Fiecare participant are asigurată ținuta și toate obiectele de recuzită.

Pe lângă dansul popular și canto popular, copiii au și cursuri de pictură în cadrul cărora își dau frâu liber imaginației și de asemenea cursuri de dans modern. Și căminul cultural din satul Mislea a fost renovat și dotat. Aici au loc serbările elevilor de la școală, proiecții de filme și activități extrașcolare. Autoritățile din Scorțeni au înțeles că trebuie să investească în tineri pentru că ei reprezintă viitorul comunei. Și în școli au parte de dotări de ultimă generație, săli multimedia și condiții optime pentru desfășurarea orelor de curs. Deși este o zonă rurală, copiii și tineri de aici au posibilități și condiții la fel ca cei din oraș.

sursa: mditv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here