fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

În comuna Târgșorul Vechi, cetățenii sunt încurajați să se implice în procesul de luare a deciziilor. Ce înseamnă procesului de bugetare participativă

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Începând cu 1 martie, cetățenii sunt invitați să depună propuneri de proiecte de interes public. În acest fel, locuitorii comunei se pot implica  direct în procesul de bugetare participativă.

Cetățenii sunt încurajați astfel să se implice în procesul de luare a deciziilor privind investițiile de interes local, bugetarea participativă devenind un instrument important în administrația publică locală, imprimând transparență procesului decizional.

- Reclamă -

Prin Bugetare participativă se dorește dezvoltarea unui cadru organizațional eficient de dialog între administraţia publică locală a Comunei Târgșoru Vechi și cetățeni, asociaţii și fundaţii pentru găsirea soluțiilor optime pentru unele problemele ale Comunei Târgșoru Vechi.

Procesul încurajează cetățenii să identifice preocupările personale cu binele comun, să înțeleagă complexitatea problemelor comunității, să furnizeze soluții și să își dezvolte abilitățile participative.

Bugetul local este administrat în folosul comunității locale, iar o parte de 5% din valoarea bugetului secțiunii de dezvoltare din fonduri proprii pentru anul în curs va fi alocat proiectelor propuse prin bugetarea participativă de către cetățenii Comunei Târgșsoru Vechi.

- Reclamă -

Proiectele se depun prin platforma online dedicată bugetării participative : https://asista.ro/asista-primaria-targsoru-vechi-bugetare…

cu respectarea” Regulamentului privind modul de derulare al proiectului de bugetare participativă în Comuna Târgșoru Vechi”. (https://storage.asista.ro/proiecte/PH7272211662/Regulament_bugetare_participativa_6.pdf)

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut